h

Tientallen beschimmelde woningen in Zaandam: "M'n kinderen hebben er buik- en hoofdpijn van"

25 januari 2018

Tientallen beschimmelde woningen in Zaandam: "M'n kinderen hebben er buik- en hoofdpijn van"

Meerdere bewoners van Zaandam en omstreken hebben last van een hardnekkige schimmel in hun huis. De lokale SP richtte recent een meldpunt op en heeft al dertig klachten binnengekregen. "We gaan over tot actie. We moeten zorgen dat onze inwoners gezond blijven, en dit is een onderdeel daarvan."

Foto: RTVNH / www.rtvnh.nl

De SP gaat zaterdag de wijk in om te inventariseren hoeveel mensen last hebben van het hardnekkige probleem. "We denken dat we het politiek moeten maken, want dit is een te groot probleem voor de bewoners zelf. Alleen schoonmaken of overschilderen heeft geen zin; hier moet wat aan gedaan worden. We hopen uiteindelijk ook de landelijke politiek wakker te schudden en om de tafel te kunnen met wethouders en directeuren van de woningbouwverenigingen."

Meer lezen?

U bent hier