h

Afscheid SP-fractie Wormerland

28 maart 2018

Afscheid SP-fractie Wormerland

Vanmiddag zat ik zomaar al die mooie toespraken terug te lezen die jullie aan het einde van mijn periode als wethouder in Wormerland hebben gehouden. In één van die toespraken werd al gemeld dat ik na mijn periode als wethouder niet geschroomd heb de taak als fractiemedewerker van de gemeenteraadsfractie van de SP Wormerland op me te nemen. En dat heb ik de afgelopen vier jaar dan ook gedaan.

Foto: Anna de Groot / www.zaanstreek.sp.nl

Door Anna de Groot, voormalig wethouder in Wormerland 

Acht jaar geleden kwamen de SP-fractie en ik samen aan zet in de gemeente Wormerland. Alle fractieleden waren geboren en getogen Wormernezen, ik was een 'overkanter' en daarom 'wethouder van buiten'. Maar omdat mijn huis dichter bij het gemeentehuis van Wormerland dan dat van Zaanstad is, was 'buiten' heel dichtbij en geen probleem. Bij de SP- fractie van Wormerland heb ik me altijd heel goed thuis gevoeld en tussen de fractieleden en mij is er een heel goede relatie. En we hebben heel erg goed samengewerkt. In de eerste vier jaar van onze samenwerking was de fractie mij tot steun, de laatste vier jaar van onze samenwerking mocht ik de fractie tot steun zijn.

Het politieke werk is nu voorbij. Niet voor mij, ik ga gewoon door. Maar wel voor de SP- fractie. Ondanks de inzet, ook in de afgelopen jaren, was de SP niet meer in staat om in Wormerland voldoende leden, een actief bestuur én een gemeenteraadsfractie op de been te brengen. Voor zover ik dat van een afstandje bekijk is dit fenomeen in kleine gemeenten voor alle politieke partijen een probleem. Maar daar ga ik niet over.

Ondanks de teleurstelling dat veel SP- leden in de afgelopen jaren overleden en er geen jonge aanwas kwam, is de SP- fractie niet in een hoekje gaan zitten. De SP-fractie bleef ook dapper stand houden toen het ziek en zeer langskwam. Ze hielden stand met z'n drieën en vertegenwoordigden met verve het socialistische gedachtegoed in Wormerland.

De SP bedankt daarom dan ook de fractie van Wormerland.

Gaan we afscheid nemen? Ja, natuurlijk! Mijn mannen nemen afscheid van de gemeenteraad van Wormerland. Ik neem afscheid als fractiemedewerker. En de SP neemt even afscheid van de volksvertegenwoordigende rol in de gemeente Wormerland. Maar het is natuurlijk geen afscheid voor heel lang. Mijn mannen en de andere Wormerlandse SP- leden zijn elke woensdagavond welkom bij de SP Zaanstreek in Zaanstad. En natuurlijk gaan we weer werken aan een grote SP- afdeling Wormerland en een gemeenteraadsfractie. Hoewel niets zeker is in het gemeentelijk landschap van nu, hoopt de SP over vier jaar weer gewoon mee te kunnen doen in Wormerland.

Lieve Henk, Mart en Henk. Heel erg bedankt voor jullie inzet in de afgelopen acht jaar. Jullie hebben het goed gedaan! De SP en ik zijn trots op jullie.

Ik heb beloofd het kort te houden. Ik eindig dan ook met een wens. Ik wens de SP en alle andere partijen in de gemeente Wormerland een gouden toekomst én heel veel jonge gemeenteraadsleden toe. Dat komt ook de gemeente toe.

U bent hier