h

SP-fractie met drie zetels in de Zaanse raad

25 maart 2018

SP-fractie met drie zetels in de Zaanse raad

De gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug, dus ook voor de SP Zaanstad. De uitslag van vijf naar drie zetels heeft lijsttrekker en fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer namens zijn partij beoordeeld door bescheiden te blijven, al staat hij met zijn partijgenoten voor de idealen om de wereld te verbeteren. Hij heeft dit gezegd tijdens het zogenaamde ‘interpretatiedebat’ dat vrijdagmiddag in de Zaanse raad werd gehouden.  Het verlies van twee zetels is voor de socialist een teleurstelling, niettemin is hij trots op het drietal zetels dat wel is gehaald.

De fractie bestaat voor de periode 2018 -2022 uit de ervaren raadsleden Patrick Zoomermeijer, Evert Hartog en Roland van Braam en zal zo snel mogelijk aangevuld worden met talentvolle steunfractieleden. De SP Zaanstad bedankt alle 4379 kiezers die de partij het vertrouwen hebben gegeven in de stemhokjes. Opvallend is het aantal stemmen dat sommige SP’ers hebben gekregen. Uiteraard heeft de lijsttrekker de meeste stemmen, maar ook lijstduwer Anneke Wezel (SP Eerste Kamerlid) wist een flink aantal stemmen binnen te halen.

Verder waren er uitschieters waarvan Anna de Groot de kroon spande met maar liefst 597 stemmen.  Zij kon met voorkeurstemmen in de raad komen, maar de SP’er heeft hier vanaf gezien conform de afspraken binnen haar partij. Bij voorkeurstemmen houdt de SP Zaanstad altijd de lijstvolgorde aan zoals het in een collectief hoort.

U bent hier