h

Anna de Groot geïnstalleerd als steunfractielid

28 mei 2019

Anna de Groot geïnstalleerd als steunfractielid

Foto: © Patrick Zoomermeijer

Anna de Groot is terug in de Zaanse raad, deze keer als steunfractielid, waar zij ooit in 2002 begon als fractievoorzitter namens haar partij de SP. De politieke arena is nu het stadhuis van de gemeente Zaanstad in Zaandam en toen was dit het Bannehof in Zaandijk. Vanavond is de politica geïnstalleerd en zij mocht een bos bloemen ontvangen van burgemeester Hamming.

Anna de Groot is door de Zaanse SP-fractie gevraagd steunfractielid te worden nadat zij sinds maart geen Statenlid meer is. Voor die tijd was zij opeenvolgend van 2002 t/m 2006 fractievoorzitter SP Zaanstad; van 2006 t/m 2010 raadslid SP Zaanstad; van 2010 t/m 2014 wethouder voor de gemeente Wormerland namens de SP en van 2015 t/m 2019 Statenlid voor de SP Noord-Holland.

Zowel de fractie van SP Zaanstad als het afdelingsbestuur SP Zaanstreek wensen Anna de Groot succes met haar werk in de Zaanse raad als 'kampioen vragensteller' die de klappen van het politieke handwerk als geen ander kent. Fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer en afdelingsvoorzitter Willem Croese kennen Anna als een gedreven politica die niet te stuiten is. "Zij zal een inspiratiebron voor velen zijn, zeker voor onze fractie maar ook ver daarbuiten", aldus Willem Croese.

U bent hier