h

SP vraagt college om mening homofobe uitspraken minister

10 november 2020

SP vraagt college om mening homofobe uitspraken minister

Donderdag 19 november zal SP-raadslid Roland van Braam het college in het zogenaamde Vragenuurtje oproepen zich uit te spreken over de verontrustende uitspraken van minister Arie Slob. Want volgens de SP moet iedereen kunnen zijn wie hij of zij is. In Nederland, de wereld, in Zaanstad. En als zelfverklaarde regenboogstad moeten we daar het kabinet op aanspreken!

1.       Arie Slob minister van basis- en voortgezet onderwijs zei maandag 9 november dat scholen een verklaring mogen vragen waarin ze homoseksuele levenswijze afkeuren. Hoe vindt het college deze uitspraken van de minister?

2.       Zijn er scholen in Zaanstad die vragen om een verklaring? Zo ja, hoe gaat het college hier mee om?

3.       Neemt verantwoordelijk wethouder portefeuille LHBTI afstand van de uitspraken van minister Slob? Graag een persoonlijke reactie van verantwoordelijk wethouder.

4.       Gaat de gemeente in gesprek met reformatorische scholen in gesprek n.a.v. de uitlatingen van minister Slob? Zo ja, wat is de boodschap?

U bent hier