h

SP oproep: Strijd mee voor de AOW en je pensioen

10 februari 2022

SP oproep: Strijd mee voor de AOW en je pensioen

Foto: SP / Anna de Groot

Op zaterdag 12 februari 2022 vanaf 13.00 uur kunt u met de SP spreken over de AOW op de Gedempte Gracht in Zaandam. Wat is er aan de hand? Dit kabinet wil de stijging van het minimumloon loskoppelen van de AOW. Daardoor worden gepensioneerden opnieuw hard geraakt. Zij krijgen al jaren te maken met een AOW die amper omhooggaat en pensioenen die ondanks volle pensioenpotten niet met de prijzen mee mogen stijgen of zelfs worden gekort.

Ondertussen blijven de prijzen van boodschappen, gas en aan de pomp jaar op jaar stijgen. Ouderen kunnen steeds minder kopen van hun enige inkomen: de AOW en een aanvullend pensioen.

De SP wil dit stoppen. Samen met alle mensen en organisaties die geven om onze gepensioneerden willen wij de strijd aangaan tegen de ontkoppeling van de AOW en voor rechtvaardige pensioenindexatie.

Iedereen heeft recht op een goede oude dag vanaf 65 jaar. De SP laat al jaren van zich horen om pensioenen te verhogen, de AOW-leeftijd te verlagen en graaiende pensioenbestuurders aan te pakken. We mogen het verdere uitkleden van ouderen door dit kabinet niet laten gebeuren, het is tijd dat we in actie komen!

Sluit je aan! Doe ook iets voor een rechtvaardige AOW!

U bent hier