h

Guus Moot overleden

29 september 2012

Guus Moot overleden

Deze week kregen we het trieste nieuws te horen dat Guus Moot plotseling is overleden op 27 september jongstleden. Guus was tussen 2006 en 2010 raadslid voor de SP in de raad van Zaanstad. Hij stond nog bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen op de kandidatenlijst.

Guus Moot

Guus werd al op zijn 13e politiek actief toen hij zich aansloot bij het ANJV, de jongerenorganisatie verbonden aan de toenmalige Communistische Partij Nederland (CPN). Zodra hij volwassen was werd hij lid van de CPN zelf. Dat bleef hij totdat de CPN opging in GroenLinks.

Guus werkte tot zijn AOW als schilder en werkvoorbereider. Als rasechte arbeider was hij solidair met mensen in verdrukking en in verzet. Zo kwam hij in 2001 bij de SP terecht, waar hij diverse functies bekleedde om in 2006 raadslid te worden.

Als raadslid was Guus woordvoerder over de onderwerpen Wonen en Ruimtelijke Ordening. Daarbij profileerde hij zich als de kampioen voor sociale woningbouw en tegen onnodige sloop en leegstand.

Rob Poldner, fractievoorzitter van de SP van 2006 tot 2009, zegt over Guus: “Guus, bestuurslid en secretaris, later 4 jaar raadslid. Zelf heb ik Guus ervaren als een loyale SP’er met een vasthoudend karakter. En daarmee heeft hij bijgedragen aan de afdeling en aan de fractie.”

Guus is 68 jaar geworden laat een vrouw en zoon achter.

Guus zal gemist worden door de Zaanse SP!

Het bestuur van de SP-afdeling Zaanstreek en de Zaanse SP-fractie

U bent hier