h

Knalfeest SP Zaanstreek 20 jaar!

22 juni 2014

Knalfeest SP Zaanstreek 20 jaar!

Op een prettige, zonnige zaterdag kwamen zo'n 90 mensen samen met de SP Zaanstreek vieren dat de Zaanse SP-afdeling 20 jaar bestaat. Het werd een dag om nooit te vergeten! Dankzij de muziek, de prachtige locatie in en om de historische verfmolen "De Kat" aan de Zaan, maar vooral de mensen die erbij waren. Zij maakten het feestje! Naast uiteraard Emile Roemer, was ook burgemeester Faber van Zaanstad aanwezig, en leden en raadsleden van onder andere ROSA, GroenLinks en CDA, en van de Alevitische vereniging, Plato, DIDF en FNV. De actievoerende bewoners van de Durghorst, werknemers van BaanStede en bewoners uit de Havenbuurt maakten met de vele SP'ers, waaronder ook leden uit Amsterdam, Haarlem, Purmerend en Wormerland, het feest tot een succes.

Emile Roemer en raadslid Roland van Braam

Foto's door Jan van Keulen

Op 21 juni was de rode Zaanstreek even in het hier en nu onderdeel van de Zaanse Schans. Want wat veel toeristen niet weten, is dat de molens een overblijfsel zijn van het eerste industriegebied in West-Europa. Een industrie aangedreven door wind in plaats van stoom. Maar met een vroege arbeidersklasse, die mede aan de basis stond van de NederlandseĀ  arbeidersbeweging, wat bekend werd als de rode Zaanstreek. De SP ziet zich als integraal onderdeel van die beweging, nu in tijden van crisis nog meer dan ooit: voor strijd solidariteit en socialisme!

Emile Roemer, partijleider SP Emile, burgemeester Geke Faber van Zaanstad en SP-afdelingsvoorzitter Gabriella Molica Emile spreekt Emile, Frank op gitaar en Recai (Ray) Varli mert de sazEmile en Alie Mooij van BaanStede Burgemeester Geke FaberDe molenaar van molen De KatGabriella biedt Emile het fotoboek van 20 jaar SP Zaanstreek aanLinda en Henk uit de Havenbuurt met EmileGezellig aan de barBergen etenLekker buiten aan de Zaan, met raadslid Evert Hartog en voormalig fractievoorzitter Rob PoldnerGezellig keuvelen met een wijntje, uiteraard roodBuiten is het ook gezellig, met Evert en raadslid Nora SwagermanJan, Anna en Leontien doen de afwasVoormalig SP-wethouder in Wormerland Anna de Groot, Frank van Heijningen (Zaans SP-huiscomponist) en GabriellaSP'er en zanger Sander Wals en zijn Ierse/Schotse folkband Greenhill Travellers brengen iedereen in dromerige vervoering!Een uitzicht om van te kwijlen, zoals een SP'er uit Purmerend zei...Frank en SonjaDe Greenhill TravellersRaadsleden van ROSA en CDALieke van SchieAnnaMaikel KatEen rode zonsondergang over de Zaan!Fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer en Sander zingen "Wat zullen we drinken (7 dagen lang)" en "De lange weg" van de Nederlandse socialistische band BotsRaadslid Sonja van Elmpt zingt haar speciaal voor deze gelegenheid geschreven lied

U bent hier