h

SP in begroting over werkgelegenheid

5 november 2014

SP in begroting over werkgelegenheid

Evert HartogDe gemeente besteedt 1.170.000 euro aan vestigingsbeleid voor bedrijven en 4.020.000 euro aan het 'intensiveren en versterken relatie werkgevers'. Hiermee hopen zij een toename van de werkgelegenheid van 51.343 personen naar 52.143 personen volgend jaar te realiseren, en met als streefwaarde 56.343 personen. Dat zijn erg exacte getallen bij zoveel onzekerheid. Voor 800 extra banen wordt 5.190.000 euro besteedt, 6.487 euro per baan!

Bijdrage in het begrotingsdebat van 4 november 2014 door raadslid Evert Hartog

Als de toename van banen daadwerkelijk wordt gerealiseerd, is dat een goede investering. Helaas is allerminst zeker dat de beoogde banengroei wordt bereikt of voldoende is, zoals blijkt uit de laatste cijfers over de instroom in de bijstand, die aanmerkelijk hoger is dan verwacht. Evenmin is zeker dat die banengroei, als die er is, niet zou zijn bereikt zonder de financiƫle inspanningen van de gemeente.

De Socialistische Partij vindt het heel belangrijk dat concreet wordt gemaakt hoe effectief de inzet van de gemeentelijke inspanningen is. Wij verwachten van het college dat zo exact mogelijk wordt aangegeven wat het beleid heeft opgeleverd, om wat voor banen het gaat en of deze banen structureel zijn en niet tijdelijk.

Meer lezen

U bent hier