h

Vrijdagavond Renske Leijten in Wormerveer!

5 maart 2015

Vrijdagavond Renske Leijten in Wormerveer!

Foto: SP / www.sp.nl

Vrijdagavond 6 maart spreekt SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten om 19.30 uur over de afbraak van de zorg in Nederland en de sociale alternatieven van de SP daarop. Renske doet dit bij bejaardenhuis De Amandelbloesem in Wormerveer, dat  binnenkort helaas gesloten wordt. Daar houdt de SP Zaanstreek een wake op vrijdag en zaterdagmorgen.

De wake is bedoeld om de sluiting van de Amandelbloesem niet in stilte te laten passeren. Het is een schande dat dit nu gebeurt, en de SP heeft al actie gevoerd om de Amandelbloesem open te houden.

Renske is woordvoerder Zorg voor de SP in het parlement en heeft onlangs gepleit voor het weer invoeren van een inkomensafhankelijk zorgstelsel ('ziekenfonds'). Ook toonde ze vorig jaar met een rapport aan dat de langdurige zorg (waaronder de bejaardenzorg) betaalbaar zijn, maar dat deze en vorige rechtse regeringen 70 miljard aan premies voor andere doelen hebben gebruikt dan zorg.

Kom luisteren naar de antwoorden van Renske en de SP, laat de Amandelbloesem niet in stilte verdwijnen en kom naar de wake!

Renske spreekt vrijdag 6 maart om 19.30 uur bij De Amandelbloesem, Vinkenstraat 2 in Wormerveer

U bent hier