h

Buitensport ja, met geld smijten nee

24 april 2015

Buitensport ja, met geld smijten nee

Roland van BraamIk ken de wethouder als een betrokken persoon op het gebied van sport. De SP is het niet altijd met de wethouder eens over de invulling maar hij heeft zeker een impuls gegeven op het gebied van sport. Het stuk routekaart fase 3 zet de SP toch wel zijn vraagtekens achter met name de besteding of dit wel helemaal realistisch is.

Bijdrage van raadslid Roland van Braam in de raadsvergadering van 23 april 2015

Bijvoorbeeld Zilvermeeuwen: daar staat in het stuk een aanleg van een kunstgrasveld gereserveerd. Terwijl Zilvermeeuwen geen A en B jeugd elftallen heeft . Ze hebben 1 C elftal, 1 D elftal , twee Etjes en twee Fjes.

De jeugd is bepalend voor het voortbestaan van je vereniging. En als er nauwelijks jeugd is komt je voortbestaan in gevaar als vereniging.

Daarom begrijpt de SP niet dat juist hier de wethouder een duur grasveld wilt aanleggen. Het kan zo zijn als je een kunstgrasveld aanlegt dat het weggegooid geld is omdat het de vraag is of Zilvermeeuwen nog wel toekomst heeft. De SP begrijpt niet waarom de wethouder in een bodemloze put wilt investeren. Zilvermeeuwen zou juist samenwerking moeten opzoeken juist om hun toekomst veilig te stellen.

De SP vraagt de wethouder dit over vier jaar opnieuw te bekijken en hoe Zilvermeeuwen zich dan heeft ontwikkeld.

Ook bij sportpark de Schans heeft de SP zijn bedenkingen met het aanleggen van een kunstgras voetbalveld. Dit zou noodzakelijk omdat Zaandijk in gesprek is met PSZ om te gaan samenwerken.
De SP heeft juist begrepen dat die gesprekken moeizaam gaan en op een laag pitje staan. Graag een reactie van de wethouder hierop.

Ook heeft de SP moeite met de uitbreiding beachvolleyvelden van 4 naar acht velden. De wethouder gaf in het Zaanstadberaad aan dat het te maken had met de leden ontwikkeling. Maar dit houd een verdubbeling in van het aantal leden en dat lijkt de SP toch onwaarschijnlijk. Maar dit horen we graag van de wethouder hoe dit zit.

Ik heb ook in het vorige Zaanstad beraad aangegeven dat SP moeite heeft met het cofinancieren van wielerverenigingen DTS om hun wielerbaan op te waarderen naar een topsportlocatie. De SP begrijpt als er noodzakelijk onderhoud moet gebeuren aan een wielerbaan dat de gemeente verantwoordelijk is voor het onderhoud .Zoals de wethouder zei dat er klinkers nu in het wegdek zitten die vervangen moeten worden. Maar het bedrag dat in het geheime stuk staat lijkt de SP nogal ruim begroot en lijkt er meer op gericht om het op te waarderen naar een topsportlocatie dan noodzakelijk onderhoud.

Meer lezen?

U bent hier