h

De SP luistert!

31 mei 2015

De SP luistert!

Zoals jullie misschie n al weten ben ik al een aantal weken met een actie bezig. Deze actie heet SP LUISTERT. Tot nu toe heb ik een keer stichting voor oudere mensen uit Turkije, een keer een platform van de Turkse organisaties en een keer een vereniging mensen uit een stad aan de Zwarte Zee-kust van Turkije bezocht.

Recai (Ray) Varli
Foto: SP Zaanstreek / www.zaanstreek.sp.nl

Ray (SP) luistert/Recai (SP) dinliyor

Door Recai (Ray) Varli, bestuurslid

Vooral bij de Turkse senioren heb ik voor de SP heel veel positieve aandacht en respect gekregen. Wij hebben samen met de oudere mensen over de economische en politieke situatie van Nederland van de laatste tijd uitgebreid gesproken.

Ze hebben heel veel vragen gesteld over pensioenregelingen, teruggaan naar Turkije en over politieke partijen die in Nederland actief zijn. Ze hebben eigenlijk nu nog meer vertrouwen in de SP. Ze hebben gemerkt dat D66 ook bijna hetzelfde is als VVD, PvdA en CDA. Ze hebben uiteraard ggen symphatie voor de PVV.

Ze hebben veel vragen gesteld over gemeentelijke instanties en taken van de gemeente Zaanstad. Ze willen graag weten wat de de raadsleden van verschillende partijen nu echt bereiken als het gaat om gezondheid, onderwijs en gemeentebelastingen.

Ik luisterde netjes en heb alles genoteerd!

Aantal bestuursleden van de senioren gaan binnenkort naar Turkije terug. Ze vinden Nederland wat betreft sociale zekerheid en gezondheidzorg niet meer in orde.

Bij een andere vereniging spraken we over allerlei onderwerpen. Ook zij hebben steeds meer vertrouwen in de SP. Ze vonden de laatste gemeenteraadsverkiezingscampagne van de SP succesvol.

Ze vinden deze actie "SP luistert" erg sympatiek en belangrijk. Ze zeiden aldat andere partijen alleen maar vlak voor de verkiezingen willen komen, daarna niet meer. Maar SP is altijd en overal in actie op de straat en nu komt SP bij de verenigingen om te bezoeken.

Bij de derde vereniging van heb ik met de bestuursleden kennis gemaakt. Ze hebben als eerste onderwerp de te hoge rioolbelasting op de tafel gebracht.

Een man heeft een verhaal over relatie met zijn kinderen verteld. Ik had geen antwoord op deze persoonlijke situatie, maar ik heb er geduldig naar geluisterd. Hij voelde zich nog beter en hij heeft me hartelijk bedankt.

Een andere meneer heeft over de nieuw aangelegde stoep en de combinatie met zijn achtertuin verteld. Na deze nieuwe stoep project van de gemeente wanneer het regent stroomt zijn achtertuin vol met regenwater. Ik ben zelf daarheen gegaan en heb ernaar gekeken. Ik heb ook nog met een andere meneer gesproken. Deze meneer was tevreden met de aangelegde stoep (weg, tegels).

Aantal leden van de vereniging hebben over geschiedenis van hun eigen dorpjes en verhaaltjes gesproken. Ze hebben ongeveer een half uur hierover erg plezierig gesproken en heb ik er aandachtig naar geluisterd. Ze hadden dit keer heel andere gevoel en situatie. Ze zeiden zelfs dat er voor het eerst zoiets gezelligs in het café gebeurde.

Ik heb een nieuwe afspraak met een van de verenigingen. Een keer op een dinsdagochtend ga ik ze weer bezoeken om met de vrouwen die Nederlandse cursus volgen te spreken en dus ook weer te luisteren.

Meer lezen over Ray?

U bent hier