h

Onze mensen: Zehra

21 oktober 2015

Onze mensen: Zehra

Zehra is geboren in 1972 in Turkije. Ze is samen met haar broer in 1980 naar Nederland gehaald door haar ouders die al langer in Nederland verbleven als gastarbeiders, doordat er een staatsgreep in Turkije was. Zehra heeft zo op haar 8e onbewust kennis moeten maken met de gevolgen van rechtse politiek. Ze zag overal militairen en agenten lopen op straat, maar begreep toen nog niet wat dat betekende, iets wat nu misschien veel kinderen in oorlogsgebieden of kinderen van vluchtelingen ook niet begrijpen. Ze wist niet waarom ze haar land moest verlaten, het land waar ze was geboren. Het duurde jaren voordat ze zich in Nederland thuis voelde, maar het is uiteindelijk gelukt.

Foto: SP Zaanstreek / www.zaanstreek.sp.nl

Zehra (links)

U bent hier