h

Mooie baantjes ondermijnen politiek vertrouwen

7 december 2015

Mooie baantjes ondermijnen politiek vertrouwen

Toen ik in 2000 lid werd van de SP was het eerste onderwerp waar ik mee werd geconfronteerd de splitsing van de NS in NS en ProRail. De SP was daar met hele goede redenen faliekant tegen. We hadden en hebben gelijk.

Wat ik nooit accepteer is dat als ik iets weet en begrijp, een minister nooit het excuus kan hebben het niet te weten. Dus als ik wist dat het een ramp zou worden wist Jorritsma dat ook. Als dan toch de verkeerde beslissing wordt genomen is er sprake van kwade trouw. Dat moet bestraft worden. Maar in plaats van straf kreeg ze beloningen en mooie baantjes. In plaats van in een sociale huurwoning met bijstand woont ze nu in een riante villa. Ziehier de reden dat mensen de politiek niet meer vertrouwen.

Evert Hartog, raadslid

U bent hier