h

Fort bezet tegen aanleg verbinding A8-A9

8 februari 2016

Fort bezet tegen aanleg verbinding A8-A9

Twintig landbouwtrekkers in konvooi over de Communicatieweg tussen Heemskerk en Krommenie. Zo protesteerden omwonenden en andere Zaankanters afgelopen zaterdag tegen de plannen voor een nieuwe snelweg vanaf de A8 bij Assendelft naar de A9 bij Heemskerk. Meer dan 100 deelnemers vergezelden te voet en te fiets de optocht, met steun van een tiental SP'ers. Ook plaatselijke partij ROSA is tegen aanleg van het stuk snelweg dat 150 miljoen moet kosten.

Foto: Marnix Bruggeman / www.zaanstreek.sp.nl

Om drie uur vertrok de optocht vanaf de boerderij van Kager aan de Hoogedijk in Uitgeest naar Fort aan Den Ham bij Krommenie. De boerderij staat midden in het open landschap dat door de nieuwe weg doorsneden zal worden. Ook Fort aan Den Ham, één van de 42 forten van de Stelling van Amsterdam en werelderfgoed dreigt te worden aangetast.

Meer achtergronden lezen?

U bent hier