h

1 miljoen extra voor Crommenije

22 april 2016

1 miljoen extra voor Crommenije

Nora SwagermanDe wethouder heeft vorige week gezegd dat hij slapeloze nachten heeft gehad van dit dossier. Nou wethouder, ik op mijn beurt heb behoorlijk geworsteld met de vraag wat kunnen we allemaal niet meer doen als we een miljoen extra op tafel leggen voor dit zwembad. Net als vorig jaar moet er gauw gauw even besloten worden om een zwembad te bouwen. Een zwembad dat een miljoen meer gaat kosten dan eerder berekend. Besluiten we niet vanavond, dan kan het zwembad niet op tijd open.

Bijdrage van raadslid Nora Swagerman in de raad van 21 april 2016

Wethouder, ik kan u verzekeren: het zwembad gaat niet op tijd open! Want heeft u wel eens een bouwproject gezien dat geen vertraging oploopt? Er gaat altijd wel iets mis.

Maar veel meer zorgen baart het ons dat er nu een beslissing gevraagd wordt en vooruitlopend op de kadernota alvast een miljoen in het investeringsfonds bestemd moet worden. Maar wat kunnen we dan niet meer doen met dat miljoen? Geld kun je maar 1 keer uitgeven!

Bouwen we dan maar geen Cultuurcluster? Lijkt mij trouwens een prima idee, lossen we meteen een aantal problemen op.

Maar vanavond zullen wij een antwoord op de vraag van de wethouder moeten geven of de raad een miljoen extra voor het zwembad beschikbaar wil stellen.

Vorig jaar hebben wij als raad besloten een nieuw zwembad in de Noord te bouwen, daar waren de inwoners zeer blij mee.We kunnen de inwoners nu niet teleurstellen en de bouw van het zwembad afblazen.

En zoals een bekende Nederlander ooit zei: ‘Aan de ene kant is het dit... en aan de andere kant is het dat...’

Voor ons in het...
... aan de ene kant heel moeilijk nu tot een keuze gedwongen te worden
... en aan de andere kant willen wij dat de politiek betrouwbaar is en als de raad een besluit genomen heeft, dat dat besluit dan ook uitgevoerd wordt. Ook al heeft de wethouder een ‘klein’ rekenfoutje gemaakt!

Politieke betrouwbaarheid weegt voor ons heel zwaar. Dus wethouder bijdeze gaan wij akkoord met dat extra budget van 1 miljoen.

Niet akkoord gaan wij met de motie van D66 en anderen, om nog meer geld beschikbaar te stellen en nu ook maar meteen een spray-installatie te installeren.

Vorig jaar wilden D66 en de VVD ten koste van de meters ondiep water een spray installatie (keuze 5). Dat voorstel heeft het toen niet gehaald. De keuze viel op model 6 (meer zwemwater) en iedereen was blij. Wat is er nu dan veranderd?

Als men goeie sier wil maken en nog eens 165.000 euro extra beschikbaar wil stellen kan men beter nadenken over de vraag hoe men mensen met een smalle beurs tegemoet te komen in de entreeprijs. Voor deze mensen is de entreeprijs van 4,50 per persoon al een probleem, fietst men naar het Zwaansmeertje en kiest men niet voor een sprayplek in de Crommenije.

U bent hier