h

Wat doet Zaanstad met overschot zorgbudget?

8 mei 2016

Wat doet Zaanstad met overschot zorgbudget?

Patrick Zoomermeijer
De SP wil van het college v weten hoeveel geld er in Zaanstad overblijft op het zorgbudget. Dit naar aanleiding van recent gepubliceerd onderzoek waaruit blijkt dat gemeenten hierop naar schatting zeker 310 miljoen overhouden. Ook Zaanstad had in het verleden vaak een overschot op het zorgbudget. De SP-fractie wil nu weten wat de meest recente cijfers zijn.

"Ik wil weten hoe het kan dat er ondanks fikse bezuinigingen toch weer geld overblijft", zegt SP-fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer. "De bezuinigingen slaan nu echt door, zo lijkt het. Geld voor de zorg hoort gewoon naar de zorg te gaan! Hoe gaan we ervoor zorgen dat geld voor de zorg ookdaadwerkelijk naar de zorg gaat?"

Meer lezen?

U bent hier