h

De media en Poelenburg: alles voor de kijkcijfers

14 september 2016

De media en Poelenburg: alles voor de kijkcijfers

De media en politici lieten zich wederom van hun sterkste kant zien. Zo acteerde de gelouterde Jeroen Pauw in zijn show als zeer verontwaardigde host met twee gezichten terwijl hij vlak voordat de uitzending begon nog amicaal en relaxed met de jongens sprak. Eenmaal aan tafel in de live-uitzending fileerde hij ze en genoot daar zichtbaar van. Hij (evenals andere media-kanalen) kaart daarmee niet de sociale problematieken aan maar maakt net zoals de ‘Hoodvloggers’ onderdeel uit van hetzelfde probleem. Stigmatiseren en scoren, alles voor de kijkcijfers en roem.

Door Geronimo Matulessy

Wanneer ik Mark Rutte hoor praten over straatschoffies met een camera kan ik mijn lach moeilijk bedwingen. De man die de leiding heeft over Nederland en onder andere handel drijft met Saudie-Arabië, Israël en Indonesië, daarmee talloze slachtoffers op zijn conto kan zetten, is zijn geloofwaardigheid totaal verloren. Zeker nu blijkt dat hij stemmers van de PVV wil afsnoepen door Wilderiaanse uitspraken netjes te verpakken en zich toe te eigenen. Dit is bij uitstek de man die we niet moeten hebben als we praten over oplossingsgerichte maatregelen. Ik praat liever met jongens in trainingspakken en zonnebrillen – die op de hoek van een supermarkt staan – dan met een politicus in een net pak die een hele natie voorliegt.

​Meer lezen?

U bent hier