h

'Pak de macht!' op nieuwjaarsreceptie

13 januari 2017

'Pak de macht!' op nieuwjaarsreceptie

Het was weer druk, gezellig en zinderend  afgelopen woensdagavond in onze vaste locatie, Wijkhuis 't BrandtWeer. De grote zaal van de voormalige brandweerkazerne in Koog aan de Zaan zat tijdens de nieuwjaarsreceptie van de SP goed vol met zeker 40 mensen. Met vlammende speeches, live muziek en een hapje en een drankje bleef het tot laat gezellig. Een betere aftrap van ongetwijfekd roerige jaar konden we ons niet wensen: leuk en strijdbaar!

Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl

​Volle bak

SP GEWORTELD IN ZAANSE SAMENLEVING

Aanwezig waren - naast enige tientallen Zaanse SP-leden - raadsleden en steunfractieleden van GroenLinks, D66, VVD, CDA en ZIP. Vanuit de diverse campagnes die de Zaanse SP afgelopen jaar voerde en vaak nog steeds voert, waren vertegenwoordigers aanwezig: thuiszorgmedewerkers, verschillende strijdbare vakbondskaderleden, mensen van BaanStede, bestuursleden van de Turkse migrantenorganisaties DIDF, de Turkse ondernemers van PLATO en van de Alevitische Vereniging. Hun aanwezigheid als bezoeker of vaak zelfs als (inmiddels) SP-lid drukt de inworteling van de SP in de Zaanse maatschappij uit.

Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl

Voorzitter Gabriella trapt af

PASSIE VOOR SOCIALE VERANDERING

Afdelingsvoorzitter Gabriella Molica vertelde gepassioneerd over wat de SP het afgelopen jaar allemaal heeft gedaan, en over de keuze waar wij nu voor staan, tussen "sociaisme of barbarij". Haar antwoord? Het antwoord van de SP: pak de macht!

Fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer hield daarna een vlammend betoog over hoe we in Zaanstad voor een half miljard door Rutte en Samsom zijn bestolen. En over ons socialistisch alternatief, onze taak als socialisten om het verzet vorm te geven samen met anderen, en vertelde hij ons: "durf te strijden, durf te winnen".

Jan van Keulen, onze (interim)secretaris, riep op om verder mee te ouwen aan de campagne voor een Nationaal ZorgFonds.

Statenid Anna de Groot tenslotte schetste wat we in Zaanstad de komende weken als SP gaan doen voor de landelijke verkiezingen van maart.

Daarna werden verschillende actieve SP-leden die zich het afgelopen jaar bijzonder hebben ingezet, in het zonnetje gezet. Ray Varli die honderden handtekenigen voor het referendum over het cultuurcluster ophaalde, Jan van Keulen, de stille organsatorische kracht achter de schermen, en SP-senator Anneke Wezel die als vrijwillger bij onze hulpdienst en advocaat goed waard is.

Daarna bleef het nog lang gezellig. Recai (Ray) Varli de Turkse saz en Frans op zijn akoestische gitaar. Van Venceremos tot Bella Ciao.

Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl

Ray op de saz

Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl

Jan van Keulen, de stille kracht

Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl

Patrick (links) aan het woord

Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl

Te weinig stoelen...

Foto: Zehra Varli / www.zaanstreek.sp.nl

Justin, Jasper en Fabian van ROOD

Foto: Jan van Keulen / www.zaanstreek.sp.nl

Alie en Willem

Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl

Patrick met bril

Foto: Willem Croese/Anneke Wezel / www.zaanstreek.sp.nl

Het bestuur wenst iedereen een strijdbaar en gelukkig 2017!

Foto: SP / www.sp.nl

De SP staat klaar om te knokken, overal, samen met jou!

U bent hier