h

Praat mee over Poelenburg!

16 februari 2017

Praat mee over Poelenburg!

Foto: SP Zaanstreek / www.zaanstreek.sp.nl

Vrijdag 17 februari - 19.30 uur - Hellas Sport, Sportlaan 4 in Zaandam

De SP is bij honderden mensen langs de deuren gegaan en heeft met 100 mensen uit Poelenburg gesproken. De uitkomst daarvan bespreken we op vrijdagavond om 19.30 uur bij Hellas Sport, Sportlaan 4 in Zaandam. Bewoners van Poelenburg kunnen daar met elkaar en de SP over spreken. Naast de Zaanse SP-gemeenteraadsleden is ook SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut aanwezig. Zij hoort graag wat de Poelenburgers bezig houdt en ze gaat graag het gesprek aan!

De afgelopen weken hadden bewoners het met de SP aan hun deur of op straat over hun woningen, over de jongeren in de wijk, over het vuil op straat, over armoede, over werk, over de taalachterstand, over discriminatie. En ze hadden het over hun dromen, over de kracht van hun wijk, over hun sociale oplossingen, over hun toekomst voor Poelenburg.

We hoorden dat veel Poelenburgers zich in de steek gelaten voelen. Door de overheid, door het gemeentebestuur, door Den Haag. Jaren terug waren er grote plannen voor Poelenburg, het “Masterplan Poelenburg”. Daar is bitter weinig van terecht gekomen. De gemeente Zaanstad wil een ‘goudkust’ naast Poelenburg bouwen voor vermogenden van buiten de wijk. Maar wat zijn de concrete plannen voor de Poelenburgers nu?

De SP heeft daar ideeën over, op basis van de gesprekken die wij hebben gevoerd in Poelenburg en onze principes: voor solidariteit, gelijkwaardigheid en menselijke waardigheid. Die ideeën bespreken we vrijdag graag met de Poelenburgers. Want Nederland, Zaanstad en Poelenburg, dat zijn we SAMEN!

Vrijdagavond 17 februari bij Hellas Sport

Ga met de SP en met elkaar in gesprek over jullie eigen wijk! SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut zal aansluiten en uiteraard zijn de Zaanse SP-raadsleden er ook.

Wanneer: Vrijdagavond 17 februari om 19.30 uur
Waar: Hellas Sport, Sportlaan 4 in Zaandam
Voor wie: Iedereen is welkom, de toegang is gratis!

U bent hier