h

Zaterdag laat de SP de Poelenburgers aan het woord!

1 februari 2017

Zaterdag laat de SP de Poelenburgers aan het woord!

De SP is een partij van gewone mensen: wit en zwart, jong en oud. De SP is graag onder de mensen. Ook in Poelenburg. En niet alleen tijdens verkiezingen en echt niet alleen wanneer er negatief nieuws is over deze prachtige wijk. Zaterdag 4 februari om 13.00 uur gaat de SP de wijk in om het verhaal van de Poelenburgers zelf te horen! We verzamelen voor de Tanger-supermarkt aan de Lobeiiusstraat.

De mening van Poelenburg

We weten dat veel Poelenburgers zich in de steek gelaten voelen. Door de overheid, door het stadsbestuur, door Den Haag. Jaren terug waren er grote plannen voor Poelenburg, het “Masterplan Poelenburg”. Daar is bitter weinig van terecht gekomen. Nu denkt de gemeente Zaanstad na over andere, meer welgestelde bewoners voor de wijk, over dure koopwoningen in Poelenburg-Oost. Wat vinden de huidige bewoners van Poelenburg daar nu allemaal van?

Echte oplossingen nodig

Bij de SP zijn we er namelijk niet van overtuigd dat bouwen van onbereikbaar dure woningen zonder veel te doen aan de huidige woningen een oplossing is. Dat de nadruk op overlast in de plannen voorop staat, in plaats van kansen voor jongeren. Dat er nog steeds te weinig voorzieningen in de wijk zijn. De kansen op de arbeidsmarkt voor Poelenburgers structureel slechter zijn. En de armoede groter. Dat los je niet op met een zogenaamde 'harde aanpak', en je kunt de huidige bewoners ook niet 'vervangen'. Investeringen in het huidige Poelenburg en in haar huidige inwoners is nodig, daar hebben ze recht op!

Dat willen we duidelijk krijgen aan de hand van vragen als:

  • Hoe is de staat van jouw woning? De hoogte van de huur?
  • Zijn er genoeg winkels, kroegen, ontmoetingsplekken?
  • Krijg je wat je nodig heeft van de gemeente?
  • Is er genoeg te doen voor jongeren in Poelenburg?
  • Vindt je makkelijk vast en redelijk betaald werk?
  • Wat vindt je van het optreden van de politie?
  • Laten politici zich vaak genoeg zien in de wijk?
  • Denk je dat jij een woning van 3 ton in Poelenburg-Oost kunt betalen? Denk je over verhuizen?
  • Hoe ziet jouw ideale wijk er uit?

De SP luistert

Het verhaal zaterdag op straat of bij de mensen aan de deur, of via zaanstreek@sp.nl, helpt ons als SP-volksvertegenwoordigers om zorgen, oplossingen en dromen gehoord te laten worden. En voor wie we zaterdag niet tegen komen, is er nog een grote bijeenkomst voor de hele wijk met SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut op vrijdag 17 februari om 19.30 uur bij Hellas Sport, Sportlaan 4 in Zaandam.

Meer lezen?

U bent hier