h

SP grootste linkse partij in Zaanstad

16 maart 2017

SP grootste linkse partij in Zaanstad

De SP heeft zich bij de Tweede Kamerverkiezingen gisteren niet alleen landelijk maar ook in Zaanstad gehandhaafd: als een actieve partij met een stabiele basis in de lokake gemeenschap. We zijn met 10,3 procent van de stemmen nog steeds de vierde partij in Zaanstad. We willen dan ook onze bijna 9500 Zaanse stemmers bedanken voor het vertrouwen en hun steun voor een sociaal Nederland. Dat zijn er zelfs meer dan er in 2012 op de SP stemden.

Foto: SP / www.sp.nl

Door het dramatische verlies van de PvdA - van 30,8 naar 7,2 procent - is de SP nu de grootste partij op links in Zaanstad. GroenLinks deed het uitstekend en groeide naar 10,1 procent. De VVD kreeg ook in Zaanstad een gevoelige tik, al bleef ze de grootste partij. Met de stemmen van de (min of meer) linkse partijen gecombineerd stemde toch nog bijna een derde van de Zaankanters links.

De SP voerde in Zaanstad een actvistische campagne en combineerde die met diverse bijeenkomsten in de buurten over onderwerpen die de bewoners raakt. Daarbij hebben we honderden mensen op straat en aan de deur gesproken, zo'n 150 bezoekers gehad en vele duizenden flyers verspreid.

Hiermee leggen we de basis voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar én voor allerlei lokale campagnes om de leef- en werkomstandigheden van gewone Zaankanters te verbeteren. Dat doen we SAMEN. Pak de macht!

Meer lezen?

U bent hier