h

TK2017

24 maart 2017

'De SP was misschien niet de sluwste, maar wel de eerlijkste'

De SP koos voor een harde lijn in de verkiezingscampagne. Misschien was het niet de beste manier om zetels te winnen. Maar niemand die op de SP stemde, hoeft te twijfelen over wat die stem waard was.

Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl
Lees verder
16 maart 2017

SP grootste linkse partij in Zaanstad

De SP heeft zich bij de Tweede Kamerverkiezingen gisteren niet alleen landelijk maar ook in Zaanstad gehandhaafd: als een actieve partij met een stabiele basis in de lokake gemeenschap. We zijn met 10,3 procent van de stemmen nog steeds de vierde partij in Zaanstad. We willen dan ook onze bijna 9500 Zaanse stemmers bedanken voor het vertrouwen en hun steun voor een sociaal Nederland. Dat zijn er zelfs meer dan er in 2012 op de SP stemden.

Lees verder
16 maart 2017

'Kolossale nederlaag voor bezuinigingskampioenen VVD en PvdA'

Het belangrijkste feit van de landelijke verkiezingen van 15 maart 2017 is de kolossale nederlaag voor de bezuinigingspolitiek van VVD en PvdA. De PvdA verloor 29 zetels en de VVD 8, een enorm totaal van 37 zetels. Meer dan de helft van het aantal zetels kwijt dat nodig is om een regering te vormen: niets minder dan een scherpe afrekening met het afbraakbeleid van de afgelopen periode. De VVD en de media zullen de 33 zetels voor de VVD presenteren als een overwinning. De VVD heeft echter bij deze verkiezingen 8 zetels verloren en de gehoopte 50 zetels bij lange na niet gehaald. Van de PvdA is weinig meer over dan een romppartijtje. Het neoliberalisme van VVD en PvdA is massaal weggestemd. Dat is één.

Lees verder
14 maart 2017

SP. Zeker nu!

In een democratie heb je maar één stem. Je wilt dat die ene stem zeker veilig is. Je moet er niet aan denken dat je stem vreemd gaat. Dat hij terecht komt bij een ander die je juist helemaal niet wilt steunen.

Foto: SP / www.sp.nl

Toch gebeurt dat nogal eens. Vier jaar geleden bleek een stem op de PvdA, Rutte voor de tweede keer in het Torentje te helpen. Een snoeihard bezuinigingsbeleid was het gevolg.

Lees verder
13 maart 2017

Een hartekreet van een Turks-Nederlandse Zaankanter

Zehra VarliIedereen heeft een mening over wat nu speelt tussen Turkije en Nederland. Ook ik. Of nou ja, volgens mijn analyses klopt er hier iets niet! Natuurlijk weten we dat Turkije nu de eigen wetten breekt maar goed, Erdogan kennende is dit normaal. Hij wil boven de wet staan dus dan is het niet vreemd dat hij dit doet. Daar wil hij uiteindelijk naartoe, dus dit is een goede voorbereiding daarop. Maar wat bezielt Nederland om deze man daarin te helpen? Weet de Nederlandse regering niet dat zij zo Erdogan juist helpen om aan de macht te komen? Of is dit juist de bedoeling?

Lees verder
13 maart 2017

Op naar de finale!

Nee, dit was niet de laatste dag dat de SP Zaanstreek (en Oostzaan) de straat op ging om de verkiezingsuitslag nog in positieve zin te beïnvloeden. Want op de verkiezingsdag, woensdag 15 maart, gaan we nog een keer laatste dagkaarten op alle stations in de Zaanstreek uitdelen. Maar zaterdag 11 maart was het dus een dagje Gedempte Gracht in Zaandam.

Lees verder
12 maart 2017

Wat Wilders écht stemt maar liever niet laat weten

Terwijl hij 'Nederland weer van ons' belooft, blijkt Geert Wilders Nederland het liefst in de uitverkoop te doen. Heel veel van wat we samen hebben opgebouwd, wordt met zijn steun verpatst. Zo stemt hij in met de uitverkoop van onze energiebedrijven, ons openbaar vervoer en tienduizenden huurhuizen. We gaan steeds meer betalen, en krijgen er steeds minder over te zeggen. Eerst als VVD-Kamerlid, en nu als PVV-leider kiest hij niet voor 'Nederland weer van ons', maar 'Nederland voor de hoogste bieder'.

Lees verder
12 maart 2017

Foto's laatste campagnedag: 'Pak de Gracht!'

Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl
Lees verder
11 maart 2017

Succesvolle bijeenkomst over de A8 en de Coenbrug: de foto's

Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl
Lees verder
10 maart 2017

SP op campagne in zonnig Wormer

Foto: Anna de Groot / www.zaanstreek.sp.nl

Wat wil je als SP nog meer? Lekker weer, zonnetje erbij, een drukke weekmarkt en enthousiaste mensen in Wormer. Henk Onderwater, Vincent Wetselaar, Jan van Keulen en Anna de Groot hebben veel flyers en sponsjes uitgedeeld en veel goede gesprekken gehad. Én als bonus weer een boel vitamine D binnengekregen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier