h

Exit democratie?

5 juli 2017

Exit democratie?

In Nederland is een groot tekort aan sociale huurwoningen. Als de SP daarvoor pleit bij een nieuw te ontwikkelen bouwplan krijgen we als antwoord dat het businessplan leidend is. Als er geen financiƫle ruimte is voor sociale woningbouw gaan de winsten van de projectontwikkelaars voor.

Prikkelende column door Evert Hartog, raadslid

Exit democratie

In Nederland is een meerderheid van de bevolking voor afschaffing of vermindering van het eigen risico bij de ziektekostenverzekering. Als de SP daarvoor pleit krijgen we als antwoord dat daar geen geld voor is.

Exit democratie

In Nederland klaagt iedereen over de extreme bureaucratie bij de zorgverlening en in het onderwijs. Als de SP ervoor pleit om die bureaucratie af te schaffen en met een beter plan komt, zoals het Nationaal Zorgfonds, wordt in koor gezegd dat het niet kan, omdat het te duur is (en omdat de verzekeraars dat niet willen).

Exit democratie

Als er een nieuwe burgemeester moet worden gekozen voor onze stad (Zaanstad) wordt er in achterkamertjes besloten welke kandidaten daar geschikt voor zijn. Uiteindelijk blijven er van de 33 twee over waar de gemeenteraad in het geheim iets over mag zeggen. Er wordt verwacht dat de raad de keuze maakt waar de kiescommissie de voorkeur aan geeft.

Exit democratie

Nederlandse politici vinden Nederland een wenkend democratisch voorbeeld voor democratie in de wereld. Waar halen ze het lef vandaan. Er is slechts een schijn van democratie. Het kapitaal en een kleine kapitaalkrachtige elite regeren dit land.

U bent hier