h

SP’er Maikel Kat stapt uit Zaanse fractie

16 november 2017

SP’er Maikel Kat stapt uit Zaanse fractie

Raadslid Maikel Kat (45) heeft laten weten per direct uit de SP-fractie te stappen omdat hij vindt dat het vertrouwen weg is nadat het afdelingsbestuur een concept-kieslijst heeft voorgelegd aan de leden waar de Zaandammer op een lagere plaats staat dan dat hij voor ogen had. Tot aan de raadsverkiezingen van 21 maart 2018 gaat het raadslid solo verder.

SP-fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer betreurt het vertrek van zijn fractiegenoot: “Maikel is een goed raadslid, hij is als woordvoerder financiën een kei. Bovendien pakte hij het geldverslindende cultuurcluster stevig aan in de raad. Én buiten de raad door samen met de afdeling en andere organisaties actie te voeren. Politieke verschillen zijn er niet echt.”

Het afdelingsbestuur van de SP Zaanstreek sprak met het overnemen van het advies voor de kieslijst van de kandidatencommissie, waarin geen zittende of beoogd raadsleden zaten, respect uit voor het werk van de commissie. Het bestuur betreurt dat Maikel Kat zijn zetel niet inlevert, de SP gaat er van uit dat je voor de SP en haar principes van gelijkwaardigheid, menselijke waardigheid en solidariteit bent gekozen, niet voor jezelf. De definitieve lijst wordt 22 november tijdens de Algemene Ledenvergadering vastgesteld.

Sinds 2010 is Maikel Kat actief SP-lid, vanaf 2012 tot en met 2016 was hij bestuurslid waarvan de laatste twee jaar voorzitter. In december 2014 verhuisde SP-raadslid Sonja van Elmpt naar Hoorn, zij moest om die reden de gemeenteraad verlaten en maakte haar plaats toen vrij voor Maikel Kat. Bijna drie jaar later vertrekt hij uit de SP-fractie.

Afdelingsbestuur SP Zaanstreek

U bent hier