h

Demonstratie 'geen racisme in de raden': ga mee!

16 maart 2018

Demonstratie 'geen racisme in de raden': ga mee!

In een tijd waarin racisme het politiek debat insijpelt, is het van groot belang om een tegengeluid te laten horen. Daarom zal een delegatie van de Zaanse SP op zondag 18 maart afreizen naar Amsterdam om deel te nemen aan de antiracismedemonstratie ‘Geen racisme in de raden’! Wil je mee? Meld je aan!

Foto: 21 Maart-comité / www.21maartcomite.nl

We merken overal dat haat en racisme de kop opsteken: ook hier in Zaanstad. Vooroordelen worden versterkt door debatten over IQ, er worden mensen weggezet vanwege hun achtergrond en religie, en veroordeeld louter en alleen omdat ze een andere huidskleur hebben.

De SP in Zaanstad spreekt zich uit tegen iedere vorm van haat en onrechtvaardigheid. Met onze boodschap van solidariteit staan wij recht tegenover racisme. Want gelijkwaardigheid niet slechts ‘een wens’ of ‘een streven’. Gelijkwaardigheid is een noodzaak: een voorwaarde voor vrijheid en democratie. Dus we kunnen het niet laten gebeuren dat opvattingen uit de koloniale tijd in 2018 weer voet aan de grond krijgen. De strijd tegen haat, racisme en discriminatie is een strijd van ons allemaal.

Op 18 maart zal er daarom ook een groep Zaanse SP'ers gaan demonstreren in Amsterdam. Wij zijn solidair met de antiracistische strijd. Want ook wij zijn onderdeel van die strijd: het is een gevecht dat iedere mens aangaat. Het is voor ons meer dan logisch dat racisme geen plek krijgt in de gemeenteraad. Niet in Zaanstad, niet in Amsterdam: nergens!

Tot 18 maart bij de antiracisme-demonstratie! Want samen staan we sterk!

U bent hier