h

Helaas, horeca dicht, winkels eerder sluiten, evenementen verboden

13 oktober 2020

Helaas, horeca dicht, winkels eerder sluiten, evenementen verboden

Na de persconferentie van premier Rutte en minister de Jonge en de maatregelen bekend werden gemaakt, gingen de virusontkenners weer los. De ik-maatschappij, het egoïsme, geen rekening houden met anderen is kenmerkend voor deze maatschappij en veroorzaakt door jarenlang liberaal beleid.
Door Roland van Braam, raadslid
 
De vrijheid blijheid, geluk alleen voor jezelf en nadruk op zelfredzaamheid en eigen broek op houden. Daar ligt de grondslag van onze individualisering in onze maatschappij.
Daardoor hebben we geen oog voor anderen, als er mensen getroffen worden door het virus.Slechte communicatie over de genomen maatregelen van deze regering, heeft invloed op draagvlak en versterk je het gevoel bij virusontkenners.
 
Helaas, zijn daardoor teveel mensen zich onverantwoordelijk gedragen. De nieuwe aangekondigde maatregelen zijn de gevolgen voor ons ik-gedrag.
Er zijn teveel mensen die zich onverantwoordelijk gedragen in dit land, om verspreiding van het virus in te dammen.
 
We zijn allemaal verantwoordelijk voor andermans gezondheid, zolang dit virus onder ons is. Eigen verantwoordelijkheid maatschappij moeten we loslaten en ons zorgen maken wat dit betekent voor kwetsbare groepen mensen en de kloof niet groter maken.
 
Deze crisis te boven komen hebben we ander gedrag nodig. Eén voor allen, allen voor één, voor een beter Nederland!

U bent hier