h

Ik ben Anna!

14 november 2020

Ik ben Anna!

Een handje helpen? Verantwoordelijkheid nemen? Nóg meer stukken lezen en nóg meer in mijn eentje de wereld overdenken? Samen overleggen om tot een goede oplossing te komen? Nóg een avondje extra achter mijn beeldscherm in een stille kamer met alleen twee katers als gezelschap? Geen probleem... ik ben erbij!

Foto: SP Noord-Holland

Van maart 2002 tot maart 2010 was ik eerst fractievoorzitter en daarna gemeenteraadslid in Zaanstad. Van maart 2010 tot maart 2014 was ik wethouder in de mooie gemeente Wormerland. Van maart 2015 tot maart 2019 was ik lid van Provinciale Staten van Noord-Holland. Natuurlijk voor de SP.  

Dat was niet zo leuk in maart 2014, toen ik plotseling geen wethouder in Wormerland kon blijven. En het was ook best treurig toen we in maart 2019 onvoldoende stemmen kregen om mij opnieuw Provinciale Staten van Noord-Holland binnen te loodsen. Want ik deed het echt met superveel inzet en plezier.

Natuurlijk zat ik niet stil toen in maart 2019 over de rand van Provinciale Staten viel. De SP-fractie in Zaanstad had me nodig en in mei 2019 werd ik geïnstalleerd als steunfractielid in de gemeenteraad van Zaanstad. Een paar maanden later zocht het bestuur van de SP-afdeling Zaanstreek een nieuwe voorzitter. Nu leid ik ook de afdeling. Dat doe ik graag. Voor de samenleving - die écht socialistisch moet worden - en voor de SP. En natuurlijk ook een beetje voor mezelf, want ik vind politiek - vooral op lokaal en provinciaal niveau - hartstikke leuk.

Toen onze fractievoorzitter in Provinciale Staten, Eric Smaling, me in juni 2020 vertelde dat Marie-France van Oorsouw naar Brabant ging verhuizen en me in één adem door vroeg of ik haar plaats als duo-commissielid wilde innemen, heb ik geen seconde geaarzeld en direct volmondig 'ja' gezegd. Op 2 oktober werd ik geïnstalleerd. Heel ongezellig vanachter mijn computer in een verder doodstille huiskamer. Het bloemetje werd al om half negen 's ochtends gebracht. En zo kan ik ook weer in Provinciale Staten het SP-geluid laten horen. Ik heb het druk, maar dat is geen probleem.

Wat doe ik zoal in de gemeenteraad van Zaanstad? Dat is van alles. Sedert een paar maanden verdiep ik mezelf zélfs in de gemeentefinanciën, doorgaans geen favoriet onderwerp van SP'ers. Mijn favoriete onderwerpen zijn op het gebied van milieu, natuur, landschap en ruimtelijke ordening. En ik heb een nieuwe passie! Monumenten! Maar als het moet ben ik op alle onderwerpen inzetbaar. 

Als afdelingsvoorzitter moet ik ervoor zorgen dat de SP Zaanstreek draait als een tierelier en dat de SP- leden in de Zaanstreek worden betrokken bij en verbonden met het werk van de SP. Dat is nu nog niet helemaal het geval, maar er wordt aan gewerkt! 

In Provinciale Staten heb ik de statencommissies NLG (Natuur, Landbouw en Gezondheid) en EFB (Economie, Financiën en Bestuur) mede onder mijn hoede genomen. Interessant is dat er vaak een overlapping is met het gemeenteraadswerk in Zaanstad.

 Wil je gedachten en voorstellen met me delen? Heb je een beetje hulp nodig bij een onderwerp dat jij graag aan de orde wilt stellen? Dan kan je natuurlijk even bellen of mailen. Onze gemeenteraadsfractie, ons bestuur én onze fractie in Provinciale Staten denken graag mee. Meedenken en meehelpen vinden we leuk en interessant. Dus schroom niet en laat het weten! En ik ben erbij, natuurlijk.

U bent hier