h

Voorkeursbehandeling hockeyvereniging Kraaien?

5 november 2020

Voorkeursbehandeling hockeyvereniging Kraaien?

In 2015 heeft een meerderheid van de raad besloten dat hockeyvereniging de Kraaien moet verhuizen naar het Fortuinveld. Dinsdagavond luisterde ik nog es terug wat de redenen voor een verhuizing zijn voor hockeyvereniging de Kraaien. De voorzitter van de Kraaien had het over dat de huidige locatie de afstand en bereikbaarheid moeilijk is en dat een gevaarlijke weg is.

Door Roland van Braam, raadslid

Dhr. Rienstra VVD zou zelfs zijn twee dochters niet s’avonds op de fiets naar de hockeyvereniging laten gaan.

Om op dat laatste eerst in te gaan. Heeft dhr Rienstra cijfers waaruit blijkt dat dit een gevaarlijke weg is en waarom heeft de VVD dan niks ondernomen? Zolang ZCFC in Kalverhoek zit (een jaartje of 40) en ik als klein kind meerdere keren per week over de Zuiderweg op de fiets naar mijn cluppie ging, heb ik zelf nooit iets mee gemaakt. Ook mijn kinderen niet. Navraag bij de voorzitter van ZCFC, kon deze mij ook geen incidenten noemen. En toch op enkele minuten fietsen van ZCFC ligt de Kraaien. Vreemd om dit als argument te gebruiken en niet steekhoudend.

En waarom vindt dhr Rienstra het wel verantwoord om honkballers van Odiz Frogs en voetballers over deze dijk te laten fietsen?  Zou je deze verenigingen dan ook niet moeten verhuizen?

Over de afstand en bereikbaarheid van de Kraaien, begrijpt de SP niet wat daar anders aan is voor de omliggende verenigingen. Dat je een stukje moet fietsen als je uit de andere hoek van de Zaanstreek komt, daar krijg je niks van. Goed en gezond voor lijf en ledematen. 

De voorzitter van de Kraaien zegt in een artikel van het NHD, dat er junioren en senioren niet lid worden, omdat het complex te ver weg ligt.

Dit begrijpt de SP ook niet, want voetbalvereniging ZCFC op praktisch dezelfde locatie heeft daar helemaal geen last van. In tegendeel, ze overwegen een ledenstop.

Hoe kan het dat ZCFC op praktisch dezelfde locatie als de Kraaien op geen enkele manier last heeft van afstand of bereikbaarheid?

De Kraaien zou ook de ledenaantallen niet meer aankunnen, dan gebruik je een ledenstop, tot er weer ruimte is. Zeer gebruikelijk om dit toe te passen.

Wat je wel als raad kan overwegen of er niet behoefte is aan een tweede hockeyvereniging. Hierdoor hebben spelers meer keuze of te wel smaak en onderzoeken of daar ruimte voor is op de huidige sportcomplexen in Zaanstad. Uiteraard is dit een overweging die ik u mee wil geven

De noodzaak om van de huidige locatie te verhuizen naar Fortuinveld is er niet. Het is een luxe dingetje. De huidige locatie van de Kraaien biedt genoeg potentie om daarvan uit verder te gaan en ze kunnen natuurlijk altijd bij ZCFC (om de hoek) navraag doen hoe zij het doen.

Uiteraard is de SP bereidt als de Kraaien het noodzakelijk blijven vinden om te verhuizen, om in gesprek te gaan en alternatieven te onderzoeken. Daarom de motie om daarover in gesprek met de Kraaien.

U bent hier