h

Welkom in Nederland...

13 januari 2015

Welkom in Nederland...

Stel je voor: een regering door en voor de rijken. Een regering waarvan de leiders praten over ' de broekriem aanhalen' en begrotingsevenwicht en 'te hoge belastingen'. Terwijl ze zelf tot de bestbetaalde inwoners van hun land behoren en zelf niet hoeven te bezuinigen.

De koek!
Foto: SP / www.zaanstreek.sp.nl

Patrick Zoomermeijer met megafoon
Een systeem zo verrot dat honderden directeuren in de (semi)overheidssector meer krijgen dan de minister-president, dat multinationals nauwelijks belasting betalen, rijken belasting ontduiken. En dat allemaal ongestraft.

Ondertussen leven miljoenen mensen in armoede. Nog meer mensen met onzekere banen die nauwelijks rond kunnen komen en meer belasting betalen dan rijken. En dat terwijl de aandelenkoersen en winsten stijgen.

Het systeem is verrot en extreemrechts spint er garen bij. De gevestigde politiek slaat steeds rechtsere taal uit in de (wan)hoop om extreemrechts de wind uit de zeilen te nemen.

1 procent van de rijken bezit 23 procent van alle rijkdom, de 10 procent rijken 61 procent van alles. 90 procent van alle mensen moet het doen met 39 procent.

Welkom in Nederland!

Maar... dat pikken we toch niet? Er is genoeg voor iedereen! Doe mee met de SP, stuur ff een mailtje!

U bent hier