h

Steun aan AZ tegen welke prijs?

26 januari 2014

Steun aan AZ tegen welke prijs?

Maar de komst van AZ is niet zomaar een verhuizing van een bedrijf. Het vergt aanpassing van infrastructuur en het laat de gemeente een lening verstrekken. Een gemeente die al geen geld in kas heeft dus dit zelf zal moeten financieren. Tel daarbij op dat er voor de gewone routekaart buitensport vorige week al geen financiƫle dekking was voor de 9,5 miljoen die benodigd is (dat wordt pas gezocht wanneer het echt nodig is) en er in totaal dus wel een sport-investering van nagenoeg 20 miljoen euro wordt gedaan.

Kan de gemeente en haar jubelende politici dit verkopen aan de burger? ja wij investeren 20 miljoen in een aantal sportverenigingen en ja, tegelijkertijd bezuinigen wij jaarlijks 1 miljoen op cultuur en zijn wij niet langer bereid buurthuizen structureel financieel te ondersteunen.

U bent hier