h

SP stelt minister vragen over Poelenburcht

13 november 2014

SP stelt minister vragen over Poelenburcht

Sadet KarabulutNaar aanleiding van de onterechte uitsluiting van DIDF uit buurthuis de Poelenburcht in Poelenburg, heeft Sadet Karabulut de Tweede Kamerfractie van de SP vragen gesteld aan de verantwoordelijk minister. De vragen zijn mede ingediend door de ChristenUnie. Als de uitsluiting van DIDF wordt getolereerd, is de vrijheid van meningsuiting in het gedrang.

Kamervragen SP en ChristenUnie

Vragen van de leden Karabulut (SP) en Segers (ChristenUnie) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het bericht dat de Turks-Nederlandse vereniging DIDF niet welkom is in een buurthuis in Zaandam vanwege kritiek op de Turkse president Erdogan.

1. Wat vindt u van het bericht dat de Turkse organisatie DIDF vanwege kritiek op de Turkse president Erdo_an, niet meer welkom is in een buurthuis in Zaandam? 1)

2. Wat is uw reactie op het feit dat een buurtcentrum contractueel vast wil leggen dat een organisatie zich niet met buitenlandse politiek bezig houdt? Kunt u aangeven hoe zich dit verhoudt met de vrijheid van meningsuiting? Bent u van mening dat een dergelijke overeenkomst rechtsgeldig is?

3. Op basis van welke criteria mogen buurtcentra en andere openbare locaties, organisaties de toegang weigeren? Zijn er vergelijkbare situaties bekend?

4. Bent u bereid om in overleg met de gemeente Zaanstad en het buurtcentrum te treden om te bewerkstelligen dat DIDF weer terug kan keren naar het buurtcentrum?

5. Deelt u de mening dat juist wanneer meningen verdeeld zijn, discussie en debat, transparantie en wederzijds respect de sleutel zijn tot integratie? Zo ja, bent u bereid om in overleg te treden met gemeente, buurthuis en betrokken organisaties om te voorkomen dat DIDF de toegang tot het buurthuis voor altijd wordt ontzegd vanwege kritiek op een Turkse president?

1) http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/zaanstreek/article27204196...

Meer lezen?

U bent hier