h

Gemeente Zaanstad moet thuiszorgmedewerkers steunen

19 mei 2015

Gemeente Zaanstad moet thuiszorgmedewerkers steunen

SP Zaanstad vindt dat het college de thuiszorgmedewerker van TSN Thuiszorg moet steunen. De grootste thuiszorgorganisatie van Nederland die ook actief is in Zaanstad, TSN thuiszorg, heeft 650 ontslagen en een loonverlaging van ongeveer 30 procent bij 4300 thuiszorgmedewerkers aangekondigd.

Foto: TSN / www.tsn-thuiszorg.nl/

Volgens de SP zorgen rijksbezuinigingen ervoor dat gemeenten minder zorg kunnen inkopen, dat thuiszorgorganisaties minder werk krijgen, medewerker hun baan verliezen en cliƫnten minder zorg ontvangen.

Patrick Zoomermeijer"Het college moet pal gaan staan voor behoud van werkgelegenheid en goede zorg. Daarom roept de SP hen op om samen met omliggende gemeenten de strijd van de thuiszorgmedewerker te steunen", aldus SP-fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer.

In schriftelijke vragen roept de SP het college op om, in samenwerking met omliggende gemeenten en de Vereniging Nederlandse Gemeenten, bij staatssecretaris Van Rijn in protest te gaan tegen de afbraak van zorg en werkgelegenheid.

U bent hier