h

Nieuw Partijbestuur gekozen: Ron Meyer nieuwe voorzitter

29 november 2015

Nieuw Partijbestuur gekozen: Ron Meyer nieuwe voorzitter

Zaterdag 28 november heeft het SP-congres een nieuw Partijbestuur gekozen. De leden hebben Ron Meyer gekozen tot nieuwe partijvoorzitter. Zaans fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer wordt algemeen bestuurslid.

Foto: SP / www.sp.nl

Ron Meyer

"Gekozen worden - in een fabriek vol socialisten - is heel bijzonder en een ongelofelijke eer. Het is een verplichting tot bescheidenheid, inspanning én dienstbaarheid. Sharon en ik hebben een marathon gelopen. Dwars door het land. Het was af en toe een pittige wedstrijd maar laten we afspreken dat we straks aan het einde van dag de poorten van dit prachtige pand schouder aan schouder verlaten. De SP is meer dan de som der delen. Onze teamgeest maakt het verschil!" Dat zei Ron Meyer in zijn toespraak tot het congres.

Ook Hans van Heijningen, Rosita van Gijlswijk, Maarten Hijink, Bart van Kent, Renske Leijten, Ronald van Raak, Tjitske Siderius, Pim Siegers, Lieke Smits, Arjan Vliegenthart, en dus Patrick Zoomermeijer uit Zaandijk zijn gekozen in het nieuwe partijbestuur.

Naast de twaalf leden die vandaag zijn gekozen bestaat het partijbestuur van de SP uit 20 regiovertegenwoordigers en uit de fractievoorzitters in de Eerste- en Tweede Kamer en het Europees Parlement.

Meer lezen?

U bent hier