h

Snelle uitbreidingslocatie voor De Kraaien is een illusie

11 juni 2016

Snelle uitbreidingslocatie voor De Kraaien is een illusie

Roland van BraamDe SP vindt het ook belangrijk dat hockeyclub De Kraaien naar een centrale plek in Zaanstad kan. De huidige locatie in Wijdewormer is geen ideale locatie en het is ook niet veilig voor de kinderen om daar te fietsen. Feit is: de hockeyvereniging De Kraaien groeit. En dat blijkt ook, want ze moeten uitwijken voor hun wedstrijden in Spaarndam omdat ze niet genoeg ruimte hebben op hun huidige locatie. De Kraaien verwachten dat als ze op een centrale plek in Zaanstad komen hun leden aantal kan groeien van 650 naar 1000!

Bijdrage van raadslid Roland van Braam in de raadsvergadering over de kadernota van 9 juni 2016

Met de voorkeurslocaties van De Kraaien op het voormalig sportterrein OSC of de locatie Fortuinweg zal het óók een probleem worden om te groeien in hun ledenaantal. Want op beide locaties kun je niet uitbreiden met een 4e veld, want zoals de wethouder vorige week al zei, dan kom je dan in Natura 2000-gebied.

De locatie Fortuinweg zal op korte termijn geen mogelijkheid zijn om te verhuizen voor De Kraaien. Want omwonenden hebben al aangegeven dat ze daartegen bezwaar gaan maken, en het zou zomaar eens nog 5 jaar kunnen duren alvorens je kan verhuizen. En dat pas als de bezwaren van de bewoners ongegrond worden verklaard.

Het QSC-terrein is ook lastig, want de huidige huurder heeft nog een overeenkomst van 5 jaar en er zijn alleen parkeerplaatsen bij de NS.

Kortom: zo simpel is het allemaal niet. En dit blijkt ook wel, want de wethouder is al 5 jaar in gesprek met De Kraaien om te zoeken naar een oplossing.

Een aantal partijen willen nu het initiatief nemen en gaan Sinterklaas spelen door een bedrag van 4,5 miljoen te gaan reserveren. Heel sympathiek hoor, maar zijn er niet meer verenigingen die zitten te wachten op zulke initiatieven van de raad? Bijvoorbeeld honkbalvereniging Odiz Frogs - ook in Wijdewormer, die zouden misschien ook wel een centraler ligging binnen Zaanstad willen.

De SP vind dit smijten met geld terwijl bijvoorbeeld buurthuizen financieel het water aan de lippen staan. De SP investeert liever nu die 4,5 miljoen in een sociaal Zaanstad. Niet dat de SP De Kraaien een verhuizing niet gunt, maar 4,5 miljoen vind de SP echt teveel geld en er zijn teveel onzekerheden.

U bent hier