h

Fractievoorzitter Zoomermeijer op RTVNH over eenzaamheid in Zaanstad

30 mei 2017

Fractievoorzitter Zoomermeijer op RTVNH over eenzaamheid in Zaanstad

Patrick Zoomermeijer
SP-fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer was op 30 mei te zien in het nieuwsprogramma van RTVNH. Hij sprak daar over eenzaamheid in Zaanstad. Dit naar aanleiding van de man die was gevallen en pas na twee dagen door de thuiszorg in zijn woning werd gevonden. Het percentage mensen dat zich eenzaam voelt in Zaanstad is gegroeid van 8 naar 10,3%, tegen de landelijke trend in. 15.000 Zaankanters voelen zich eenzaam, en dan helpen de bezuinigingen op thuiszorg, de groeiende armoede in Zaanstad en de digitalisering van de gemeente (en dus minder menselijk contact) niet bepaald mee.

Zoomermeijer: "Het wordt tijd dat de menselijke maat terugkomt. Dat is óók Nederlandse cultuur waar we trots op mogen zijn, in plaats van het bij het oud vuil te zetten. Geen terugtrekkende overheid en individualisering, maar solidariteit. Dus massale investeringen in wijken en buurten, in buurthuizen, meer uren thuiszorg met aandacht voor het kopje koffie, armoedebestrijding, echte banen in plaats van flexwerk. Het antwoord op eenzaamheid is 'SAMEN'."

 

U bent hier