h

SP-raadslid Van Braam komt op voor MKB en bezoekers Rozengracht

7 juni 2017

SP-raadslid Van Braam komt op voor MKB en bezoekers Rozengracht

Roland van Braam
Roland van Braam van de SP bezocht Kyra’s ook, en hij vroeg direct een gesprek aan met burgemeester Vreeman. In dat gesprek, zo vertelde Van Braam ons, zegde de burgemeester toe om voor het plein een samenscholingsverbod in te stellen. De burgemeester kan daartoe besluiten wanneer de ernst van de situatie dat rechtvaardigt.

Het verbod geeft politie en justitie extra handvatten om in te grijpen tegen de hangjongeren op het moment dat ze zich intimiderend gedragen.

De woordvoerder van de burgemeester liet weten:

‘De burgemeester heeft in het gesprek met Ronald van Braam aangegeven dat we de overlast aanpakken. Daarbij wordt onder meer gekeken naar het actief handhaven van het samenscholingsverbod zoals dat al in de APV staat. Er hoeft dus niet nog een samenscholingsverbod te worden ingesteld.’

U bent hier