h

'Tijd voor een omwenteling, mét de SP!'

30 november 2017

'Tijd voor een omwenteling, mét de SP!'

Recai (Ray) Varli
Wat Nederland nodig heeft, is een partij dat een links-socialistisch alternatief naar voren brengt. De SP is nog steeds de enige linkse partij, met een basis van bijna 40.000 leden. De SP kan echter koerswijzigingen doorvoeren om uit de huidige stagnatie te komen: meer nadruk op acties, een consequent anti-racistisch en internationalistisch standpunt en een socialistisch programma waarin de banken en grote bedrijven genationaliseerd worden en er duurzaam geproduceerd wordt in het belang van de grote massa.

De motivatie van Recai (Ray) Varli voor de ALV van 22 november 2017 waar hij tot nummer 4 op de kandidatenlijst is gekozen

De VVD en de andere regering partijen (D66, CDA, CU) zetten de neoliberale agenda keihard door. Steeds meer collectieve voorzieningen worden afgeschat en de individualisering slaat door. Steeds meer de democratie afgebroken. Deze partijen functioneren in de lokale politiek ook met hetzelfde mentaliteit. Daarom moet hun beleid ook vooral in de provincies en gemeenten bestreden worden.

De SP is de enige linkse partij van de grotere partijen die niet aan het neoliberale project van Rutte heeft meegewerkt. De SP is daarmee de meest geloofwaardige partij om dit kabinetsbeleid landelijk en lokaal (gemeente) te bestrijden, samen met winkelpersoneel, chaffeurs, bouwvakkers, leraren, verpleegkundigen, ouderen, studenten, scholieren en iedereen die een maatschappij wil waar we niet tegenover elkaar staan, maar er voor elkaar zijn!

Er wordt nog vaak een onvoldoende uitgedeeld aan mensen, en zo staan mensen regelmatig buiten spel of zelfs buiten de maatschappij, zodat het leven doorgaat, terwijl er zó veel mensen zijn buitengesloten.

De mensen zouden gezamenlijk binnen de maatschappij gelukkig moeten kunnen zijn en daar zou de politiek zijn werk op moeten proberen af te stemmen. Bijvoorbeeld: een betaalbaar, divers en sociaal Zaanstad op het gebied van wonen (behoud en uitbreiding van sociale huur, betaalbare koopwoningen). Helaas is dit in de afgelopen jaren niet zo gegaan!

Wat wil ik, als raadslid? Als je raadslid heb je de mogelijkheid om inwoners goed te vertegenwoordigen. Als raadslid wijs je niet alleen naar de regering, de wethouder, de begroting of ingewikkelde regels. Als raadslid neem je vertegenwoordiger de volledige verantwoordelijkheid voor jouw handelen.

Het wordt tijd voor een omwenteling. Het kan en moet anders! Dan kun je zelf doen en wat mij betreft doen we dat samen! Op naar een linksere koers voor en met de SP!

Meer lezen?

U bent hier