h

Patrick Zoomermeijer lijsttrekker SP Zaanstad

22 november 2017

Patrick Zoomermeijer lijsttrekker SP Zaanstad

Patrick Zoomermeijer
Een linkse lijst met óók jong talent dat is waar de Zaanse SP’ers voor gekozen hebben afgelopen woensdagavond tijdens de ledenvergadering in buurthuis ‘t BrandtWeer te Koog aan de Zaan. Met een frisse ploeg die toekomstgericht is gaat de SP aan slag gaat, de partij kijkt dus verder dan de raadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Patrick Zoomermeijer, huidig fractievoorzitter, wordt opnieuw lijsttrekker met in zijn kielzog de twee ervaren raadsleden Evert Hartog en Roland van Braam. Bij de koplopers staan ook Recai Varli uit Assendelft, Jasper van Vliet uit Westknollendam en Niels Verhoeven uit Zaandam. In totaal bestaat de kandidatenlijst uit vijftien mensen met verder Statenlid Anna de Groot, raadslid Nora Swagerman, Zehra Varli, Jan van Keulen, Samy Yildirim, Leyena van der Laan en lijstduwers Vincent Wetselaar, oud-fractievoorzitter Rob Poldner en Eerste Kamerlid Anneke Wezel.

De kandidatencommissie, bestaande uit Gabriella Molica, Vincent Wetselaar en Willem Croese, voerde de afgelopen maanden intensief gesprekken met kandidaten in opdracht van het SP Zaanstreek afdelingsbestuur. De boodschap was ‘maak een linkse lijst die langer meegaat dan één raadsperiode’. Nieuwelingen, actieve SP’ers, volgden de cursus ‘Lokale Politiek’ om alvast met de kneepjes van het raadswerk kennis te maken, zij zijn er klaar voor. Medio half december wordt het SP verkiezingsprogramma bekend gemaakt.

Meer lezen?

U bent hier