h

Wat maakt je tot een socialist?

24 november 2017

Wat maakt je tot een socialist?

Roland van Braam
Een socialist wordt je niet, maar ben je in vlees en bloed! Je staat achter gelijkwaardigheid, menswaardigheid en solidariteit! Deze afdeling heeft mij de afgelopen 4 jaar de mogelijkheid gegeven om op te komen voor de belangen van onze Zaanse inwoners en daar ben ik jullie dankbaar voor!

Toespraak van raadslid Roland van Braam op de ALV van 22 november 2017waar hij tot nummer 3 op de kandidatenlijst is gekozen

Alle kandidaten vanavond staan hier niet voor hun zelf, maar voor de afdeling, voor de inwoners van Zaanstad en om jullie geluid uit dragen in de gemeenteraad .Wij staan niet boven jullie, maar wij staan hier mét jullie, Samen moeten we het doen! Want zonder een goede afdeling heeft de fractie geen munitie.

Ik ben opgegroeid in meerdere wijken in Zaandam, ik woonde in Oud-West bij mijn moeder, in het weekend was ik bij mijn vader op de Prins Hendrikkade in Zaandam-Zuid en ik logeerde veel bij mijn oma in Poelenburg. Zo heb heb ik Zaandam met zijn diversiteit aan Nationaliteiten ontdekt en dit is tot op vandaag een verrijking geweest voor wie ik ben.

Ongelijkheid is waar ik mij tegen blijf verzetten en voor inzetten of dit nu vluchtelingen zijn of mensen uit Poelenburg. Ieder mens heeft recht op een menswaardig bestaan en gelijkwaardig behandeld te worden, iedereen heeft recht op eerlijke kansen.

Door de verrechtsing in onze samenleving worden de verschillen tussen rijk en arm steeds groter. De afgelopen 4 jaar heeft de lokale PVDA, VVD en D66 voeding gegeven aan de verrechtsing in onze samenleving, ze hebben de wachtlijst voor een huur woning laten oplopen tot bijna tien jaar! Dit zorgt voor terechte onbegrip bij onze inwoners, als Nieuwe Nederlanders wel meteen een woning krijgen toegewezen. Maar wie is hier nu schuld, van de lange wachttijd, de Nieuwe Nederlander of de collegepartijen? Richt je op het afbraakbeleid van Rutte, maar ook op onze lokale college partijen en niet op de slachtoffers van oorlog!

Deze partijen zijn verantwoordelijk voor polariseren van bevolkingsgroepen. Wel zeggen er tegen te zijn, maar niet meewerken aan oplossingen. En vele moties die zijn ingediend door de SP om de woning duur te verkorten, werden door deze rechtse partijen weggestemd.

De komende 4 jaar hoop ik hier samen met andere fractiegenoten aan te kunnen werken! de wachtduur te verkorten voor een huurwoning en de tweedeling in onze samenleving te verkleinen.

Meer lezen?

U bent hier