h

Henk Onderwater, onze rots in de branding, is overleden

21 mei 2021

Henk Onderwater, onze rots in de branding, is overleden

Zijn naam is Henk Onderwater, maar hij kwam altijd bovendrijven. Dat was ook zijn eigen visie op zijn leven. Vandaag is hij overleden en hopelijk gaat zijn geest naar een plek waar hij weer samen kan zijn met zijn allerliefste, zijn Gré.

De afdeling Zaanstreek gedenkt onze Henk en is verdrietig, maar ook trots. Trots dat Henk gedurende lange tijd onze gelederen heeft versterkt. Trots dat Henk een van ons is geweest.

We houden jullie op de hoogte van de datum en het tijdstip van de uitvaart van Henk.

Wat Henk voor onze afdeling heeft betekend, kunnen jullie lezen in de toespraak van 18 januari 2018, toen Henk de Zilveren Tomaat kreeg.

Henk was vroeger tientallen jaren van de CPN in de Zaanstreek, waarvoor hij ook in de Provinciale Staten zat. Later werd hij lid van de SP, waarvoor hij in de Wormerse gemeenteraadsfracties voor de SP zat. Hij bleef altijd overtuigd van het belang van klassenstrijd, iets waar hij publiekelijk SP-Kamerleden op aansprak dat ze niet moesten vergeten waarom ze in de Kamer zaten en voor wie. Daarbij sprak hij herkenbaar luid en met gezag, als de vechter tegen onrecht die hij was.

Foto: Willem Croese / SP Wormerland/Zaanstreek
Henk (rechts) op een foto enige jaren terug met leden van de SP in Wormerland.

Foto: SP
Henk (tweede links) bij de installatie van de SP-fractie in de raad van Wormerland.

Foto: SP
Henk in gesprek met inwoners in Wormerland.

U bent hier