h

Blog Patrick Zoomermeijer

18 december 2014

Poelenburg: in gelul kun je niet wonen

Patrick Zoomermeijer in actie
Vroeger zei een bekend PvdA'er ooit: 'in gelul kun je niet wonen'. De PvdA stond, ondanks zijn gebreken - ook toen al - in die tijd gelukkig nog bekend als de partij voor de gewone man (en vrouw uiteraard). Stadsvernieuwing, alhoewel soms met weinig besef van de historische waarde van oude wijken, gaven een krachtige impuls aan sociale woningbouw. Dat was ook de bedoeling bij "Masterplan Poelenburg". De praktijk pakte anders uit voor de wijk Poelenburg...
Lees verder
19 oktober 2014

Vrijheid van meningsuiting in gedrang in Poelenburg?

Patrick Zoomermeijer in actie
Gisteravond werd ik gebeld of ik even wilde komen naar buurtcentrum Poelenburcht in Poelenburg. DIDF, de Turkse culturele organisatie waarmee we al jaren als SP samenwerken, was opeens de toegang geweigerd tot het centrum. Terwijl ze daar altijd vergaderen, of zoals gisteravond, een filmavond hadden georganiseerd met hapjes. Druk overleg volgde tussen de haastig opgetrommelde wethouder, het buurtcentrum en DIDF. Een vervolgoverleg volgende week tussen DIDF en het centrum zal nog uitmaken hoe nu verder.
Lees verder
11 september 2014

Wat is socialisme?

Patrick Zoomermeijer in actie
Mensen vragen me vaak: wat is socialisme? Op dit moment, onder het kapitalisme, leven we slechts van de broodkruimels die over blijven. Zogenaamde reformisten, die alleen nog de scherpe kantjes van het kapitalisme af willen halen, zeggen: "een half brood is beter dan geen brood". Anderen zeggen dat socialisme betekent dat je het hele brood bezit.
Lees verder

U bent hier