h

College: 'in achterstandswijken wonen óók nette mensen'

18 november 2013

College: 'in achterstandswijken wonen óók nette mensen'

Roland van BraamVorige week donderdag heeft de SP-fractie tegen de Begroting gestemd. Op drie belangrijke velden waaronder buurthuizen (sommige dreigen te moeten sluiten), cultuur (€ 900.000 er af) waardoor Bieb en Fluxus dreigen om te vallen en het sociale domein stond een ware kaalslag aan bezuinigingen in de begroting.

Column door Roland van Braam, steunfractielid

Wij zouden als socialisten andere keuzes maken. Wij investeren liever niet in asfalt in deze tijden maar liever in mensen en (echt) werk. Dit college onder aanvoering van PvdA en VVD voert werkelijk slaafs het landelijke beleid uit. Ook werd in de in de begroting gevraagd op de raad te bezuinigen (dus op ons zelf). De PvdA bezuinigt graag cultuur kapot, maar zelf een dubbeltje inleveren is al teveel gevraagd: links lullen, rechts vullen.

Oh ja, dit college gaat meer investeren in de binnenstad van Zaandam om het schoon te houden. Dat houdt in dat er minder in beheer en schoonmaak wordt gedaan in de wijken van Zaanstad. Van u wordt verwacht dat u zelf de wijken in Zaanstad gaat schoon houden, dat noemen ze ook wel participeren!

En... nog een lolletje/triest hoe onze wethouder van cultuur (ZOG) over onze aandachtswijken spreekt. Ik citeer "in achterstandswijken wonen óók nette mensen". Zucht...

U bent hier