h

Nieuwe, grotere SP-fractie in Zaanse raad!

28 maart 2014

Nieuwe, grotere SP-fractie in Zaanse raad!

Donderdag 27 maart 2014 werd de nieuwe gemeenteraad van Zaanstad 'geïnstalleerd', zoals dat heet. Daaronder geen drie maar vijf socialisten voor de SP in het 'huis van de democratie', na de gemeenteraadsverkiezingen en haar linkse uitslag. Vanaf nu zitten Patrick Zoomermeijer, Sonja van Elmpt, Roland van Braam, Nora Swagerman en Evert Hartog voor de SP in de raad. En zij gaan voor 100% sociaal!

De nieuwe, gegroeide SP-fractie: vooraan Sonja en Patrick, daarachter Roland, Nora en Evert.

Door Gabriella Molica (afdelingsvoorzitter), foto's Jan van Keulen

De SP-fractie zal blijven opkomen voor een sociaal Zaanstad, binnen en buiten de raad. Als enige raadsleden dragen zij driekwart van hun raadsvergoeding af, want zij zitten niet voor zichzelf of voor het geld in de raad, maar voor de SP en voor de socialistische principes van menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit.

We zien de verkiezingswinst als een beloning voor een echt linkse oppositie in de afgelopen vier jaar en het harde werken van de afdeling samen met de fractie. Voor en maar vooral ook door de inwoners van Zaanstad. Met de mensen van BaanStede, tijdens stakingen, met werkers en klanten van de thuiszorg, met buurthuisbesturen... De SP: een bondgenoot in de strijd tegen afbraakbeleid.

De PvdA en VVD, die zowel in Den Haag en tot deze verkiezingen in Zaanstad het beleid bepaalden en zo allerlei voorzieningen afbraken, zijn afgestraft. De kiezer sprak zich uit voor sociaal beleid, niet neoliberaal en asociaal!

Versterk de SP, versterk je eigen positie, doe met ons mee! Wordt nu lid! Niet alleen om te zorgen dat de SP bij de volgende verkiezingen de grootste is, maar om ook te vechten voor je rechten tussen de verkiezingen door! Samen, niet alleen!

De nieuwe SP'ers in de raad: Roland, Nora en Evert

En de twee SP'ers die tot de vorige periode al raadslid waren en nu weer doorgaan dankzij uw stem: Sonja en Patrick

Nu is de tijd!

Meer lezen?

U bent hier