Waarom DIDF het contract met de Poelenburcht niet wil tekenen
Waarom DIDF het contract met de Poelenburcht niet wil tekenen
DIDF mag terug naar De Poelenburcht, maar buitenlandse politiek is taboe. Nederlandse politiek mag wel. En het moet in een afgesloten ruimte. Of andere organisaties zo’n contract krijgen is onbekend. Met zulke voorwaarden lijkt terugkeer naar De Poelenburcht een illusie.
Dat DIDF moeite met het contract heeft is niet zo vreemd, ze moeten namelijk eerst toegeven dat “de boodschappen over de Turkse politiek die huurder (DIFD) heeft uitgedragen, hebben geleid tot onrust onder de gebruikers van Wijkcentrum De Poelenburcht, alsmede bij een grote groep wijkbewoners.”
Als DIDF voor 1 december geen nieuw onderkomen kan vinden, mogen ze op deze voorwaarden terug, maar als de overeenkomst niet verlengd wordt, “kan dit niet tot discussie leiden tussen huurder en verhuurder.” Een soort van spreekverbod.
Dat spreekverbod geldt ook de overeenkomst zelf: “Verhuurder en huurder betrachten enige terughoudendheid naar de pers in acht te nemen over de ontstane situatie teneinde de rust te doen wederkeren”. (De kromme zinsconstructie komt zo uit de overeenkomst.)
Met zulke voorwaarden is terugkeer zo goed als uitgesloten, en blijft de gemeente met de zaak in haar maag zitten.
Meer lezen?
- Gemeente vereantwoordelijk voor ruimte DIDF
- Sadet Karabulut stelt namens de SP kamervragen aan de minister over de Poelenburcht
- Vrijheid van meningsuiting in het gedrang?
- SP Zaanstad stelt wethouder vragen over uitsluiting DIDF
- Zie ook:
- Internationaal
- Cultuur, jongeren & sport