h

SP weer grootste partij op links in Zaanstad

20 maart 2015

SP weer grootste partij op links in Zaanstad

De SP is met 14,3 procent weer de grootste partij op links geworden bij de Provinciale Statenverkiezingen. En de tweede partij in Zaanstad.

SP-afdelingsvoorzitter Maikel Kat: "De uitslag laat zien dat het kabinet echt uitgeregeerd is: PvdA en VVD halen samen net iets meer dan een kwart van de stemmen. De SP is net als bij de Europese verkiezingen de grootste linkse partij van Zaanstad geworden. Dat gaan we de komende jaren vasthouden en verder uitbouwen, ook bij de raadsverkiezingen."

14,3 procent betekent ook dat de SP in Zaanstad het al meerdere verkiezingen op rije elke keer weer beter doet. Het is ook één van de beste scores van de SP in Noord-Holland.

Zaans fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer: "Veel mensen zijn klaar met Rutte-II, maar zijn niet gaan stemmen. Bij volgende verkiezingen moeten we nog meer ons best doen die mensen naar de stembus te krijgen. We hebben de potentie om nog veel verder te groeien in Zaanstad."

Meer lezen?

U bent hier