h

AZ laat ZCFC bungelen

4 juni 2015

AZ laat ZCFC bungelen

Roland van BraamIn januari 2014 hebben AZ en ZCFC een intentieverklaring ondertekend. In de toen gepresenteerde plannen delen AZ en ZCFC de velden en staat dat ZCFC zal meewerken aan een verhuizing naar een volwaardig alternatief mits de vereniging daarmee instemt.

Schriftelijke vragen door raadslid Roland van Braam

Tijdens een foto- en video-presentatie in december 2014 claimde AZ te willen beschikken over alle negen velden die worden aangelegd op sportpark Kalverhoek.

Wethouder Olthof en ZCFC voorzitter waren beide verrast door de stelligheid van AZ waarmee dit naar buiten werd gebracht. Terwijl AZ nog geen eens gestart was met de ontwikkeling in de Kalverhoek. Binnen de vereniging ZCFC is hierdoor onrust ontstaan.

Binnen de voetbalvereniging ZCFC heerst nu het gevoel dat men in de wurggreep van de gemeente en AZ zit. Met name omdat het voor ZCFC erg lastig is om afspraken te maken en AZ te pas en onpas roept dat ZCFC moet verhuizen.

Volgens de afspraken gemaakt met AZ,ZCFC en de gemeente (intentieverklaring januari 2014) zal AZ de kosten van een verhuizing van ZCFC voor zijn rekening nemen.

Vragen SP

  • Heeft AZ de financiĆ«le middelen om de kosten te kunnen dragen van een eventuele verhuizing?
  • Hoe hoog zijn deze kosten?
  • Heeft de gemeente een locatie op het oog om ZCFC te kunnen huisvesten? Zo, ja welke locatie(s) zijn dit?
  • Hoeveel jaar verwacht u dat ZCFC nog in de Kalverhoek zit en wanneer verwacht u duidelijkheid te kunnen geven over de locatie waar ZCFC naar toe gaat verhuizen?
  • Door deze wurggreep constructie is de toekomst van ZCFC erg onzeker geworden in hoeverre staat de gemeente garant voor de toekomst van ZCFC?

Meer lezen?

U bent hier