h

'Iedereen is welkom, ook Geert'

22 oktober 2015

'Iedereen is welkom, ook Geert'

Maikel KatVorige keer sloot ik af met de mededeling: tot op een van de vele demonstraties. 
En dat hebben we geweten afgelopen maand. Er waren er velen en er komen er nog meer.
 Denk maar aan de zorg en thuiszorg demonstraties, de ambulance en politie demonstraties en ga zo maar door.


Ook als afdeling hadden we een vol programma: 
Congresstukken bespreken, de woonvisie doornemen voor de gemeenteraad van oktober, economie met ideeën van David Hollanders over de macht van het kapitaal versus democratie, actieavond met ideeën voor de campagne "er is genoeg voor iedereen". We zijn bij de ambulancepost geweest om ze met taart een hart onder de riem te steken.
 En we hebben Ron Meyer en Sharon Gesthuizen van dichtbij in de afdeling gehad om ons te laten zien wie zij zijn en waarom zij denken de nieuwe partijvoorzitter te moeten worden.

Binnen onze partij zijn we bezig om de lijn en visie voor de komende jaren neer te zetten.
 Op het congres van eind november gaan we oa onze nieuwe partijvoorzitter kiezen en dienen we voorstellen in om teksten aan te passen en te verbeteren om onze toekomst als partij te verstevigen. Op 23 september hebben we de eerste bespreking van de congrestukken gedaan met de aanwezige leden en hebben de reacties naar het landelijke partijbestuur opgestuurd. In november zullen we hier ook nog een avond aan besteden.

Voor onze kandidaatvoorzitters Ron en Sharon is het nog geen gelopen race en we hebben op 28 september kunnen zien dat ze in debat erg gewaagd zijn aan elkaar. Verdiep je in de kandidaten en laat je stem en mening aan ons horen. Vergeet ook niet de kandidaten van het algemeen bestuur, waaronder onze eigen Patrick.

Ondertussen is het vluchtelingenthema iedere dag op TV en splitst de samenleving bijna in tweeën.
 In Zaanstad zijn nu ruim 400 mensen in noodopvang in het In 't Veldpark ondergebracht. 
Het onderwerp is ondertussen in de raad besproken en wij zeggen: "Iedereen is welkom, ook Geert".

De tweede raadsvergadering is geweest en ging over werkgelegenheid met beloofde nieuwe banen van het college dat bestaande banen bleken en er dus niet komen. De gemeente gaat investeren in zonnecellen. De Burap (tussentijdse rapportage over de begroting) is besproken en de fietsenstalling van een miljoen is aan de orde is gesteld, maar heeft het niet gehaald. De blauwe zones motie voor de Zuiddijk is helaas in tweede instantie verworpen door een draai van de VVD. We moeten nu wachten op het parkeerbeleid voor een nieuwe poging, maar daar hebben de winkeliers nu helaas niets aan.

Als laatste kan ik melden dat we bezig zijn om een vaste plek op de markt van Zaandam te bemachtigen zodat je ons altijd minimaal 1x in de maand op een vaste plek kan vinden.
 
Graag zie ik jullie op één van onze woensdagavonden of op de markt om ideeën te horen en om ideeën in acties om te zetten!

Met strijdbare groet,

Maikel Kat, voorzitter

U bent hier