h

Noodkreet vluchtelingen voor duidelijkheid asielprocedure

15 februari 2016

Noodkreet vluchtelingen voor duidelijkheid asielprocedure

Vandaag ontving ik het bericht dat er voor de opvang Achtersluispolder werd gedemonstreerd door vluchtelingen. Ik ben daar naar meteen toe gegaan en heb ook aan wethpuder Visscher gemeld dat er werd gedemonstreerd. Het was een vreedzame demonstratie waar de mensen aandacht vroegen over de onduidelijke informatievoorziening door het IND.

Foto: Roland van Braam / www.zaanstreek.sp.nl

Door raadslid Roland van Braam, in een bericht aan de burgemeester en wethouder

De druppel om te gaan demonstreren was omdat het IND vandaag voorlichting zou komen geven, maar niet kwam opdagen.

Er zijn vluchtelingen die 5 maanden op de boot zitten en zien dat andere vluchtelingen al soms naar twee maanden verder in de procedure gaan. Het gaat de mensen om de onduidelijkheid van de procedures niet zo zeer dat ze het niet eerlijk vinden maar het niet begrijpen.

Mijn verzoek is of er ook iemand kan komen van de IND aanstaande donderdagavond. Omdat er donderdag vluchtelingen komen inspreken en er er vanuit de raad vragen kunnen komen die bestemd zijn voor de IND.

Er was vandaag behoorlijk wat onrust onder de vluchtelingen en in het kader van veiligheid wil ik de burgemeester dringend verzoeken om de IND zo spoedig mogelijk naar de opvang in de Achtersluispolder te laten komen. Om zo de rust onder de vluchtelingen weer terug te laten keren.

Meer lezen?

U bent hier