h

SP-congres: ook Zaanse SP klaar om te knokken!

14 januari 2017

SP-congres: ook Zaanse SP klaar om te knokken!

Foto: SP / www.sp.nl
Vandaag vond het verkiezingscongres van de SP in Tilburg plaats. Daar werden na soms pittige discussies het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vastgesteld. Er staat ook een Zaankanter in Noord-Holland in maart voor de SP op de lijst, op plaats 47: Patrick Zoomermeijer. Voor een linkse afdeling als de SP Zaanstreek was het puur winst dat we als partij het monopolie van het CPB gaan doorbreken en er in ons verkiezingsprogramma duidelijker naar onze wens voor een republiek zal worden verwezen (in plaats van een monarchie).

Steun was er van de congrescommissie voor het opnemen van het stakingsrecht in de grondwet en steun aan de boycot tegen de illegale bezetting Palestijnse gebieden door de staat Israel. Een voorstel om uit de NAVO te stappen haalde het nét niet, een voorstel ingediend door de Zaanse SP voor veel kleinere inkomensverschillen (maximumsalaris niet meer dan 5 maal minimumloon) haalde het ook niet, maar een ander voorstel om ons duidelijker uit te spreken tegen racisme weer wél.

Emile Roemer bevestigde in zijn uitstekende slottoespraak dat we gaan vechten voor loonsverhogingen, lagere huren, tegen flexwerk, tegen racisme en voor minder gas uit Groningen. Zoals hij op het vorig congres al zei: regeren met de PVV gaat de SP nooit doen, en als we onze sociale agenda serieus nemen, is met de VVD ook geen optie. Hij riep ons op om te knokken: solidair en samen. "Pak de macht", klonk het uit duizend kelen, en: "actie, actie actie!".

De Zaanse delegatie ging dan ook na afloop tevreden naar huis: Gabriella, Evert, Jasper, Jan, Maikel, Lieke, Anneke, Anna en Patrick zijn klaar om te knallen! Pak de macht!

Sfeerimpressie

Foto: Jasper van Vliet / www.zaanstreek.sp.nl

Selfie van een deel van de Zaanse afvaardiging

Foto: Patrick Zoomermeijer / www.zaanstreek.sp.nl

ROOD, jong in de SP, zingt "De lange weg" van Bots

Foto: Jasper van Vliet / www.zaanstreek.sp.nl

Gabriella Molica, voorzitter SP Zaanstreek

Foto: Lieke van Schie / www.zaanstreek.sp.nl

Maikel Kat, voormalig voorzitter en Zaans raadslid

Foto: Jasper van Vliet / www.zaanstreek.sp.nl

Anna de Groot, Zaans bestuurslid en Statenlid Noord-Holland

Foto: Patrick Zoomermeijer / www.zaanstreek.sp.nl

Bijna 800 stemkaarten op zo'n duizend congresgangers!

Foto: Patrick Zoomermeijer / www.zaanstreek.sp.nl

Emile Roemer

Foto: Patrick Zoomermeijer / www.zaanstreek.sp.nl

Knallen met Def P en Bob Fosko

Foto: Patrick Zoomermeijer / www.zaanstreek.sp.nl

Pak de macht!

Meer lezen?

U bent hier